Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest diumenge, visita guiada “100 anys després...ahir i avui de la recerca arqueològica”

Es mostrarà la tasca realitzada fa 100 anys per l’Institut d’Estudis Catalans a Olèrdola

dijous 10 febrer 2022

 

Aquest diumenge, a partir de les 11 del matí, el Museu d’Arqueologia de Catalunya programa una visita guiada al conjunt històric d'Olèrdola a través dels espais patrimonials on l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) va actuar entre els anys 1921 i 1928. Amb la visita es vol mostrar la tasca pionera que varen realitzar en la recerca arqueològica, dirigida per Maties Pallarès, aflorant el passat ibèric, romà i medieval; i la restauració de l’església de Sant Miquel, dirigida per Jeroni Martorell. 

Des del mateix Museu assenyalen que es tracta d’una ‘recerca’ i ‘interès’, però, que ja s'havia iniciat molt abans a Olèrdola, pels volts de l'any 1882, de la mà de Pare Llanas a l'església preromànica de Sant Miquel. Es tractava d’iniciatives que s’emmarquen en l’interès erudit per Olèrdola que ja era present a la segona meitat del segle XIX. 

La visita començarà a les 11h i s’allargarà fins les 12.30h. És imprescindible fer la reserva prèvia al tel.93 890 14 20/ 675 782 936 / mac.olerdola@gencat.cat

Preu: 5€ general / 3€ reduïda.

 

Document Actions