Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest divendres a la nit 10 grups es disputaran el concurs de comparses de Carnaval de Sant Miquel d’Olèrdola

L’organitza el grup local “Tots per un”, que enguany participa en els carnavals del Penedès amb “La Caixa de Pandora”

dimarts 11 febrer 2020

 

Per quart any consecutiu, Sant Miquel d’Olèrdola acull un concurs de comparses que marca el tret de sortida a la intensa activitat de Carnaval que s’anirà succeint durant tres caps de setmana seguits al Penedès. La cita amb la quarta edició del concurs és aquest divendres al local social Rossend Montané,  amb concentració a les 21.30 i inici a les 22.00.

Organitzat pel grup “Tots per un” de Sant Miquel, el concurs de comparses preveu comptar amb 10 grups. El grup amfitrió no disputarà la competició però sí que entrarà en acció, oferint una exhibició de coreografies de “La Caixa de Pandora”, la proposta amb la que participen aquest 2020 en els carnavals.

“Tots per un” està format per 90 persones. Una de les integrants del grup, Meritxell Pérez, explica que aquestes setmanes culminen molts mesos de preparació que ja comencen just quan va acabar el Carnaval de l’any passat.(àudio)

Aquest any, una de les novetats del carnaval és l’accent posat en diverses rues per tal de vetllar  que les músiques dels grups no fomentin el sexisme. Això ha fet que grups com “Tots per un” descartessin alguna cançó. Meritxell Pérez indica que és difícil trobar cançons que no siguin masclistes o sexistes, però si es busquen “es troben”.(àudio)

Un grup com el de Sant Miquel comença a assajar coreografies i a preparar la carrossa durant el mes d’octubre, amb sessions prèvies per a definir concepte i disfressa. Les sessions d’assaig són setmanals, per bé que en algun cas es fan dues sessions per setmana. A tot això cal afegir els quilòmetres que es recorren desplegant les coreografies assajades durant tres caps de setmana de rues. Per Meritxell Pérez, una activitat tan intensa amb la dedicació que requereix s’explica per la cohesió i l’ambient familiar del grup.(àudio)

A més de poder veure el grup aquest divendres a casa, “Tots per un” també estarà aquest primer cap de setmana de Carnaval a les rues de La Múnia, el dissabte a la nit; a la de Sant Jaume dels Domenys, el diumenge al migdia; i a la de Sant Martí el diumenge a la tarda.

Escolta les entrevistes als tres grups de Carnaval d'Olèrdola, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, pel magazín "Penedès en Xarxa" clicant a:https://www.rtvvilafranca.cat/radio-vilafranca-a-la-carta/

 

Document Actions