Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest divendres es compleixen 25 anys de les primeres emissions de Canal 20-Ràdio Olèrdola

La ràdio municipal d’Olèrdola prepara per setembre l’organització d’actes de celebració del seu 25è aniversari

dijous 12 abril 2018

Aquest divendres es compleixen 25 anys de les primeres emissions de Canal 20-Ràdio Olèrdola. Coincidint amb aquest rodó aniversari de la seva primera temporada de programació estable, des de l’emissora s’ha anunciat que els actes de celebració dels 25 anys de Canal 20 es preparen pel proper mes de setembre, amb la previsió de poder oferir un esdeveniment rellevant de caràcter musical.

Canal 20-Ràdio Olèrdola començava les seves emissions el 13 d’abril de l’any 1993. En el seu origen l’emissora estava concebuda principalment com un vehicle de promoció del municipi, tal i com van plantejar el grup de professionals dedicats als mitjans de comunicació que van traslladar a l’ajuntament la proposta d’impulsar una emissora de ràdio. El llavors alcalde Josep Mir va recollir l’oferiment i així aquest equip de persones començava a fer realitat un nou mitjà de comunicació de proximitat , encapçalades per Carles Esteve, director de l’emissora des de la seva fundació i fins desembre de 2011.

L’emissora emet des del 107.0 de la FM. Amb el temps i el decidit suport de l’ajuntament, sense perdre la vocació inicial de ser la ràdio fórmula musical del Penedès, l’emissora va anar ampliant i estabilitzant una graella informativa que ha convertit Canal 20 en un mitjà de referència ineludible per a saber què passa a Olèrdola. L’informatiu diari “Penedès Actualitat” prioritza les informacions del municipi i s’elaboren quatre edicions setmanals del programa d’informacions municipals “Olèrdola Actualitat”. Les notícies de la setmana en clau local es poden escoltar en els informatius resum de dissabte i de diumenge. Tota l’actualitat generada pels grups municipals amb presència a l’ajuntament s’hi recull en els serveis informatius de l’emissora, però tampoc es descuida ser altaveu de l’activitat ciutadana a través de converses amb els seus protagonistes i cobrint tots els nuclis del municipi.

Canal 20-Ràdio Olèrdola forma part de La Xarxa Audiovisual  Local. Gràcies al suport de la Xarxa, es poden coproduir programes com l’espai de seguiment de l’actualitat esportiva “Canal Esportiu”, el programa d’entrevistes “ Balcó de les Entitats” o l’informatiu del cap de setmana. Raimon de Cara és el coordinador de l’emissora i cap d’informatius;  i Armand Beneyto és el cap tècnic, de musicals i d’esports.

L’Ajuntament assumeix la gestió directa de l’emissora i garanteix les sinergies entre mitjans públics de titularitat municipal, compartint esforços i continguts informatius amb el butlletí mensual “Olèrdola Informació” que edita l’Ajuntament, l’espai de notícies i d’agenda del web olerdola.cat, les comptes de Comunicació Olèrdola a les xarxes socials i el servei de premsa de l’Ajuntament.

En els inicis de la seva trajectòria, la seu de l’emissora estava situada a les dependències municipals de la plaça de l’Església de Moja, adjacents a l’oficina de Correus. El trasllat dels estudis al Centre Cívic La Xarxa, l’abril de 2003, va suposar una millora en les condicions tècniques i de treball de l’emissora. Aquest espai també és la seu del Servei de Comunicació de l’Ajuntament d’Olèrdola.

Entrevista a Carles Esteve, fundador i primer director de l'emissora

En una entrevista per Canal 20-Ràdio Olèrdola, Carles Esteve exposava que de manera molt ràpida l’emissora va quallar com a mitjà de difusió d’Olèrdola. Després d’aquest moment inicial, Esteve explica que després es van reforçar els serveis informatius de manera professionalitzada, integrant l’elaboració del butlletí o la web municipal.(àudio)

Esteve també ha destacat la contribució de l’emissora com a eina per a cohesionar el municipi.(àudio)

El fundador de Canal 20 també assenyala la important funció dels mitjans públics de proximitat per “salvaguardar la transparència” i garantir que els ciutadans rebin informació “equànime i veraç”.(àudio)

Pots escoltar l’entrevista a Carles Esteve, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions