Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest divendres es podrà adquirir el conte “La família Panellet i la caixa màgica”

El conte l’edita l’Ateneu Mogenc i ha estat elaborat per alumnes de l’escola. Es podrà comprar en una parada davant de l’escola, a les 16.30h

dimecres 28 octubre 2020

 

Aquest divendres a les 16.30h, en una parada que s’instal·larà davant de l’escola Circell de Moja, es posarà a la venda el llibre “La Família Panellet i la caixa màgica”. Es tracta d’un conte que materialitza un projecte compartit entre l’escola i una de les entitats més dinàmiques del municipi d’Olèrdola, l’Ateneu Mogenc. La història la van escriure alumnes que el curs passat feien 5è i 6è a l’escola, mentre que les il·lustracions van anar a cura dels alumnes de p3 a 4t. L’Ateneu assumeix l’edició de la publicació, dins d’un projecte més ampli de l’entitat que persegueix apropar la història del municipi i del poble als més petits a través de contes. El primer volum d’aquesta col·lecció portava per títol “Mògia” .

Una de les alumnes de 6è de l’escola, l’Ariadna, en un acte de presentació restringit convocat aquest dimarts a la tarda al vestíbul de l’escola, recordava que el conte es podrà trobar aquest divendres a la tarda, a partir de les 16.30, davant de l’escola.(àudio)

Laia Capdet, membre de l’equip directiu, recordava que tot estava a punt perquè el conte es posés a la venda per Sant Jordi, però les mesures per combatre la COVID-19 ho van impedir. Ara s’ha triat la Castanyada perquè els protagonistes del conte són “La Família Panellet”, personatges sorgits a l’escola que en aquesta celebració tradicional ambienta algunes de les activitats que es fan aquests dies.  La família Panellet tenen els seus capgrossos i el seu propi relat. I a partir d’ara, també el seu conte.

Capdet incidia en què el conte és un projecte compartit de l’escola amb el seu entorn.(àudio )

Des de l’escola s’ha agraït la feina de l’Ateneu Mogenc per promoure la iniciativa, el suport de l’AMPA, el recolzament de l’Ajuntament, així com la implicació del professorat i de l’alumnat de l’escola. De manera especial, també s’ha volgut reconèixer i agrair el treball de l’artesana Elena Urbano, que va elaborar els capgrossos;  d’Isabel Giménez, encarregada de fer els vestits; d’Ignasi Blanca, que va fotografiar imatges pel conte; i de la mestra Sara Pena, coordinadora del projecte des de l’escola.

Ester Nogué, membre de l’Ateneu Mogenc, subratlla que l’entitat té la voluntat de fer activitats de difusió per a tothom i ja anuncien el propòsit de seguir editant contes de temàtica local.(àudio)

El conte es posa a la venda per només 4 €. El 75 % de la recaptació es destinarà a finançar l’activitat de comiat d'etapa a l’escola que realitzin els alumnes de 6è,mentre que la resta de diners obtinguts contribuiran a fer front a part de les despeses d’edició i d’impressió que ha calgut afrontar per publicar les 300 unitats del conte que s’han imprès.

Escolta presentació del llibre i entrevistes enregistrades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions