Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest mes de desembre es farà a Olèrdola una nova campanya de control de velocitat

Els agents municipals constaten que a l’eix Rossend Montané i als polígons és on es concentren més excessos de velocitat

dimarts 28 novembre 2017

Gràcies a un radar cedit pel Servei Català de Trànsit, durant aquest mes de desembre els agents d’Olèrdola realitzaran una nova campanya de control de velocitat a les vies de titularitat municipal. El cap dels agents municipals, Josep Miquel Escofet, confirma que la campanya es realitzarà durant tres setmanes, a partir del dilluns 4 de desembre. Amb la campanya es vol incidir en la necessitat de respectar els límits de velocitat fixats en cada via. I és que, tal i com indica Josep Miquel Escofet, en cada campanya feta al municipi s’ha constatat que en molts casos es circula a una velocitat excessiva.(àudio)

Els agents han comprovat que l’eix Rossend Montané i els polígons industrials concentren bona part des les infraccions per velocitat produïdes a Olèrdola. L’eix Rossend Montané és un camí rural i el límit de velocitat establert és de 30 quilòmetres per hora, però la majoria d’usuaris acostuma a circular al doble d’aquesta velocitat. Per l’interior dels polígons, cal circular a un màxim de 40 quilòmetres per hora, però són freqüents els vehicles que arriben a prop dels 80.(àudio)

Al polígon del Clot de Moja, l’excés de velocitat és un dels factors que explicaria l’elevat índex de sinistralitat que es produeix en punts com els carrers Parellada i Xarel.lo. Josep Miquel Escofet recorda que les dades recollides pel radar són precises “i no donen marge d’error”. En les campanyes fetes a Olèrdola gràcies a aquest aparell, s’ha pogut estimar que més de la meitat de vehicles superen la velocitat permesa quan circulen en aquestes vies de titularitat municipal. Josep Miquel Escofet assenyala que de cada 50 vehicles, 30 rebassen el límit de velocitat establert.(àudio)

Des dels agents municipals s’alerta del perill que suposa circular a una velocitat superior a la permesa. Amb el propòsit d’incrementar la seguretat al municipi, els agents preveuen poder realitzar amb més freqüència aquestes campanyes de control gràcies a la col·laboració establerta amb el Servei Català de Trànsit.

Escolta l'entrevista a Josep Miquel Escofet, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions