Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest mes de juliol es preveuen completar els treballs de construcció del circuit permanent de running a la Muntanyeta

Només resten per finalitzar els treballs d’ordenació de la vegetació, amb la plantació de 150 arbres al voltant del circuit

dijous 07 juliol 2022

La construcció d’un circuit permanent de running a la finca municipal de la Muntanyeta es preveu finalitzar aquest mes de juliol. El regidor d’urbanisme i de serveis municipals, Juanma Samblás, ha assenyalat que només falten els treballs de plantació de vegetació, amb 150 arbres al voltant del circuit. El regidor avançava que l’Ajuntament preveu que aquestes tasques puguin estar completades durant les properes setmanes. Samblás recorda que el circuit millora l’aspecte de la finca i suposa la recuperació per al gaudi de las ciutadania d’un espai que havia acollit un abocador. Pel govern, és un projecte il·lusionant i innovador.(àudio)

Circuit de 2km, zones d’estiraments  i jocs infantils

Les obres han estat adjudicades per un import de 231.253 €. El circuit s’ha ajustat a l’espai disponible, creant un circuit de running de 2 km. Per això ha calgut que la pista tingui una traça sinuosa entortolligada, per tal de poder disposar així d’aquesta longitud de 2 km. Tenint en consideració que forces trams de la pista es troben força propers, l’espai entre aquests s’eleva i enjardinarà lleugerament, formant zones herbades que permetin integrar millor el circuit dins d’un àmbit més rural “cercant característiques similars a les d’un camí forestal que travessa zones lleugerament arbrades”.

L’amplada del circuit és de 3’5m en la majoria dels trams, dotant-se d’un sobreample de fins a 8 metres a la part on es preveu situar la sortida i arribada. El circuit és planer, al voltant del 2% de desnivell, i només arriba al 5% en un tram que té una longitud de 130m. A cada costat del circuit s’habiliten dues zones d’estada, en les quals s’hi ubiquen també zones d’estiraments. A la zona oest, més propera al nucli de Moja, hi ha una zona de descans amb bancs entre arbres i jocs infantils. En un segon espai s’hi ubiquen aparells d’estiraments, ocupant una superfície de 150m2. Com a obres complementàries, s’ha contemplat la portada d’aigües fins a una font, acompanyada de la col·locació d’un tub amb previsió d’un futur pas de línies elèctriques, així com la realització d’obres de drenatge que permetin la canalització de les aigües de pluja.

Samblás confirmava que no es fixaran restriccions d’horaris o d’aforaments per l’ús del circuit i esperava que sigui un “espai respectat”.(àudio)

L’antic aparcament que existia davant de l’espai ocupat ara pel circuit s’ha suprimit. Per això s’ha habilitat una nova zona d’estacionament just davant de l’espai d’aparcament del cementiri de Moja. L’Ajuntament es mosta convençut que el circuit permanent de running.

Escolta l'entrevista a Juanma Samblás, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions