Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest mes de maig l’AMPA de l’escola Rossend Montané organitza un curs de defensa personal femenina

Hi participen una vintena de mares i les sessions es realitzen al gimnàs de l’escola, els divendres a la tarda
Participants en la primera sessió del curs, aquest passat divendres
Participants en la primera sessió del curs, aquest passat divendres

dijous 09 maig 2019

 

Augmenta la sensibilitat per a oferir eines de defensa personal efectives per a que les dones puguin afrontar possibles situacions de violències de gènere. Bona mostra d’això és que aquest mes de maig a Olèrdola han coincidit més d’una iniciativa en aquesta mateixa direcció. A Sant Miquel i a Sant Pere Molanta aquest dilluns es realitzava la primera de les dues sessions d’un taller de defensa personal contra la violència de gènere, organitzat per l’Ajuntament d’Olèrdola, que s'ha programat també els dos propers divendres a Moja. I divendres a la tarda una vintena d’inscrites participaven en la primera de les quatre sessions d’un curs de defensa personal femenina que es realitza al gimnàs de l’escola Rossend Montané.

Organitzat per l’AMPA, el curs s’adreça a mares de l’escola i es realitza els divendres de maig, excepte el dia 17, en horari de 17:15 a 18:45. Per facilitar l’assistència, l’AMPA ha posat un servei gratuït de canguratge pels fills de les mares assistents.

Policia de professió, el professor del curs està federat com a formador en defensa personal femenina.  Les sessions es basen en ensenyar petites tècniques per a que les participants es puguin lliurar més fàcilment d’un possible atacant. Alguns dels exercicis consistien en colpejar a l’atacant amb la mà oberta, o bé com adoptar una posició de defensa, per tenir més estabilitat en un enfrontament cara a cara. També es mostraven tècniques per a poder retrocedir amb estabilitat o bé per a poder deslliurar-se de l’atacant si agafa els canells o els cabells.

En les tres properes sessions el propòsit serà interioritzar i perfeccionar les tècniques que es van començar a aprendre en aquest primer dia. Les participants han ofert una valoració inicial del tot satisfactòria del començament d’aquesta primera experiència de curs de defensa personal femenina per a mares de l’escola.

Document Actions