Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest mes d'octubre el bibliobús portarà a Marcel Gros a les escoles d’Olèrdola

El reconegut pallasso actuarà el 24 d’octubre a l’escola Circell i el 31 d’octubre a l’escola Rossend Montané
Marcel Gros
Marcel Gros

dimarts 08 octubre 2013

Com cada any, la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona presenta el programa de promoció de la lectura, especialment adreçat als infants dels municipis on el bibliobús presta servei. Enguany és una campanya centrada en les emocions i els sentiments que pot despertar la lectura fent èmfasi en l’acte comunicatiu que representa la silenciosa trobada entre l’autor i el lector. El programa consta d’un espectacle de petit format que va acompanyat d’uns lots de llibres que es presten a les escoles i una proposta d’activitats.

L’any 2012 el programa de foment de la lectura dels bibliobusos va incloure diferents campanyes per a infants amb un total de 109 actuacions i una assistència de més de 15.300 persones. L’espectacle d’aquest any és “Viatges de paper”, creació de Marcel Gros (www.marcelgros.com), un pallasso poeta i fi­lòsof que s’enfronta a preguntes molt complicades amb la seva particular barreja d’intel·ligència, tendresa, humor i enginy. Reflexionarà com només ho pot fer tot un pallasso, sobre el desig de comunicar, l’aparició de l’escriptura o l’experiència íntima de la lectura.

La primera actuació tenia lloc el dijous 3 d’octubre al nucli de la Múnia de Castellví de la Marca. A Olèrdola, actuarà a les escoles de Sant Pere Molanta i de Moja. A l’escola Circell, l’actuació de Marcel Gros s’ha programat a les 15.15, el proper dijous 24 d’octubre. Mentre que a l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta, la funció s’ha previst pel dijous 31 d’octubre, a les 14.15h.

Més informació sobre l’espectacle, l’artista, el calendari d’actuacions i el material per a les escoles a http://bibliotecavirtual.diba.cat.

Els nou bibliobusos de la xarxa de bibliobusos de la Diputació de Barcelona donen servei a 102 municipis amb un total de 156.700 habitants. L’objectiu d’aquest servei és proporcionar a les poblacions de menys de 3.000 habitants un accés als llibres i a la informació similar al que tenen altres poblacions més grans amb biblioteques estables. Tot i que aquesta campanya s’adreça als infants, el servei de bibliobús es dirigeix a tota la població, adults i infants. Es poden fer reserves de documents per correu electrònic i per telèfon al Bibliobús El Castellot: tel. 696 443 541 b.castellot@diba.cat i http://bibliotecavirtual.diba.ca

Document Actions