Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Arriba a Olèrdola una campanya de suport al jove invident Xavier Figueras

Figueras ha estat el primer casteller invident en participar en el tronc d’un castell descarregat
Xavier Figueras
Xavier Figueras

dilluns 16 setembre 2013

Una campanya solidària iniciada a Vilafranca arriba també a Olèrdola. El propòsit és el de recollir fons per a que el jove vilafranquí Xavier Figueras pugui finançar una operació que li permeti recuperar la vista. Figueras té 25 anys d’edat, se li va detectar que era diabètic quan tenia 5 anys i quan en tenia 18 un atac li va provocar la pèrdua total de visió. Figueras s’ha donat a conèixer els darrers mesos arreu de Catalunya perquè, el passat mes de maig en una actuació a Montserrat dins de la festa de l’ONCE, es va convertir en el primer casteller invident en participar en el tronc d’un castell descarregat. Ho va fer com a membre de la Colla Jove dels Xiquets de Vilafranca, agrupació que li dóna suport en aquesta campanya de recollida de fons.

Figueras explica que els seu oftalmòleg li ha indicat que als Estats Units serà possible, d’aquí a dos o tres anys, poder sotmetre’s a una operació a la retina que li permetria recuperar la visió. S’estima que les despeses pujarien prop de 150.000 euros. Per això s’ha iniciat aquesta campanya de recollida de fons. La primera de les accions és la posada a la venda de participacions en la rifa de Nadal. Es poden trobar en establiments de Vilafranca i , en el cas d’Olèrdola, al bar del Local Nou de Moja.(àudio)

Les participacions tenen un preu de 5 euros, dels quals quatre es juguen a la loteria i un és el donatiu a la campanya. Catalunya Caixa no aplicarà cap despesa per gestionar el cobrament de premis i també facilita un compte per fer ingressos que permetin que Xavier Figueras recuperi la vista. Figueras assenyala que aquesta operació només es podrà fer als Estats Units, amb aquesta elevada despesa.(àudio)

En els propers mesos es preveuen accions que comptaran amb la participació de diverses entitats. S’està començant a treballar en una que comptaria amb el FC Barcelona i en una altra amb colles castelleres, segons anuncia el mateix Figueras. (àudio)

Xavier Figueras és tot un exemple de superació. Ser invident no li ha impedit iniciar aquest setembre la carrera d’informàtica. A més d’haver participat a segons en un 3 de 6 descarregat, també és campió de Catalunya en vela adaptada i campió d’Espanya d’esquí per a invidents.

Escolta l'entrevista a Xavier Figueres, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions