Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Avança l’elaboració del Pla d’Actuació Municipal d’Habitatge d’Olèrdola

Es preveu tenir redactat el Pla abans de l’estiu i exposar les conclusions en trobades de participació ciutadana

dimecres 09 gener 2019

 

Aquest dilluns s’ha fet la primera de les reunions conjuntes de treball entre l’Ajuntament d’Olèrdola i la Diputació de Barcelona per avançar en l’elaboració del Pla d’Actuació Municipal d’Habitatge d’Olèrdola.

Entre els participants a la reunió, es comptava amb l’assistència de l’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, i la regidora d’habitatge , Arantxa Torres. El Pla es realitza gràcies al suport facilitat per la Diputació i és un document “molt necessari” per fixar polítiques públiques d’habitatge promogudes des de l’Ajuntament per a “evitar que els joves del municipi marxin” a causa dels elevats preus. Arantxa Torres així ho assenyalava, tot subratllant que el Pla preveu incloure mesures efectives per assolir aquest propòsit principal.(àudio)

El Pla d’Actuació es preveu tenir redactat abans de l’estiu i un cop elaborat s’exposaran les seves conclusions en trobades de participació ciutadana, tal i com apunta la regidora d’habitatge.(àudio)

La fase inicial de recollida de dades que fonamenti una diagnosi de la situació de l’habitatge a Olèrdola està molt avançada, segons assenyalava Torres. Durant la reunió, els tècnics de la Diputació han posat de manifest  les dificultats que tenen els joves per trobar habitatge assequible a Olèrdola, amb situacions que així ho determinen com l’elevat preu del sòl edificable. Una de les conseqüències és l’envelliment creixent de la població del municipi.(àudio)

Les reunions de treball entre l’equip redactor i tècnics i polítics de l’Ajuntament d’Olèrdola s’aniran succeint en els propers mesos fins a definir, abans d’acabar la primavera, el Pla d’Actuació Municipal d’Habitatge.

Document Actions