Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ayla Hurst publicarà la novel·la “Syrah” amb l’editorial “Rosa dels Vents”

L’editorial ha valorat la maduresa de la seva escriptura i l’originalitat del relat

dimecres 16 febrer 2022

Ayla Hurst, pseudònim de la penedesenca Vicky Fernàndez, publicarà amb l’editorial “Rosa dels Vents” la seva primera novel·la escrita en català, “Syrah”. Ayla Hurst havia iniciat una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Verkami per finançar la publicació de l’obra ,però dies abans de finalitzar-se va comunicar que la cancel·lava perquè havia arribat a un acord amb aquest segell que forma part del grup internacional Penguin Random House. En una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola, Ayla Hurst declarava sentir-se molt il·lusionada i avançava que la novel·la es preveu publicar a inicis de 2023.(àudio)

 Ayla Hurst explica que a l’editorial li havia sorprès que només tingués 25 anys, per la maduresa del relat, i en destacaven la seva originalitat per la diversitat de temàtiques que tracta. I és que Syrah té un plantejament “original en català”.(àudio)

La història de Syrah està ambientada en el Penedès del 1820. Parla sobre l'origen del vi i del cava i no hi falten romanços,  traïcions, intrigues i la presa de decisions entre l’amor per les vinyes i la llibertat. La mateixa Ayla Hurst definia que és una novel·la sobre cultura vitivinícola, amb lluita social i molts trets feministes.  I és que la protagonista, la Jara, és membre d’una família de cavistes que s'enfronta a un poderós terratinent i va fent-se lloc entre un món d'homes.  

Participar en una campanya de micromecenatge ha contribuït a donar visibilitat al treball d’Ayla Hurst. (àudio)

Ayla Hurst situa l’acció de “Syrah” en el poble fictici de Sant Jordi del Penedès. És una creació literària inspirada en indrets coneguts per l’autora, com el Pla dels Albats del Conjunt monumental d’Olèrdola o els pèlags de Vilobí.

Exalumne de l'escola Circell de Moja i veïna de Daltmar durant la major part de la seva vida, Ayla Hurst té 25 anys i va publicar el seu primer llibre de relats l’any 2020 , amb el títol Las Frikis También Soñamos. Abans ja era coneguda a Internet per la seva novel·la “Tierra Mojada “(2016) i per la publicació del seu relat “De la pluma al hierro” al recopilatori Retratos de Hierro y Fuego.

Escolta l’entrevista a Ayla Hurst, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions