Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mari Carme Villanueva fa balanç del seu pas per l’Ajuntament i reivindica l’etapa en què els 11 regidors tenien responsabilitats de govern

La regidora de Junts ho contrasta amb la “falta de participació” que ofereix l’actual govern a la resta de grups
Mari Carme Villanueva, regidora del grup municipal de Junts per Olèrdola
Mari Carme Villanueva, regidora del grup municipal de Junts per Olèrdola

dijous 30 març 2023

Mari Carme Villanueva tancarà aquest mandat una trajectòria de 21 anys com a regidora de l’Ajuntament d’Olèrdola, repartits en dues etapes diferenciades. Fent balanç d’aquesta implicació en la primera línia de la política local, Villanueva ha assenyalat en una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola que per a ella havia estat una “molt bona experiència” d’aprenentatge i de treball pel municipi. Des de la perspectiva que li dona haver estat tant regidora del govern municipal com regidora a l’oposició, Villanueva es mostra convençuda que “ha quedat demostrat” que quan els 11 regidors tenien responsabilitats de govern “es treballava molt millor” i s’assolien millors resultats pel municipi. (àudio)

Villanueva considera que els resultats del treball conjunt amb un govern d’unitat contrastarien amb l’actual govern d’ApO. La regidora de Junts per Olèrdola considera que en aquelles legislatures de govern compartit es van fer grans obres i projectes. En els darrers 20 anys, però, valora que són molt poques  les actuacions que es poden esmentar en aquest capítol “d’obres grans”. Entre aquestes realitzacions estaria l’escola de Sant Pere Molanta “feta sense consens” del poble i la recuperació del Local de Moja, que presentaria mancances com l’accessibilitat i no té aparcament.  Villanueva també valora que l’actual govern “no ens deixa participar en projectes” i la participació que ofereixen a la resta de grups es limita a actes que ja estan decidits. (àudio)

Tracte a les entitats

Villanueva també ha estat crítica amb el tracte que dona el govern a les entitats. Considera que se’ls hi posen masses dificultats per tirar endavant els seus projectes i això ho contrastava amb la realitat de 20 anys enrere, quan “les entitats movien el poble”. (àudio)

La regidora de Junts per Olèrdola també valorava que la modificació del pressupost que es preveu aprovar en el ple de la setmana que ve, per valor de més de 850.000 €, té un to electoralista. També criticava al govern perquè no autoritzés als mitjans de comunicació municipals a fer el seguiment presencial de l’acte de presentació del candidat d’Impulsem Olèrdola. Igualment també qüestionava que el govern “filtri” les notícies que es publiquen el butlletí municipal.

Villanueva recordava que no formarà part de la llista d’Impulsem però reiterava que hi dona suport i hi col·labora activament. També destacava la importància de que les formacions locals tinguin vincles amb formacions d’àmbit comarcal i nacional, perquè en aquests àmbits també es prenen decisions que afecten el municipi. Per exemplificar la nova etapa que tindria un govern amb Impulsem i que al municipi es poden afrontar els reptes d’una altra manera, Villanueva recordava que amb Canyelles es comparteix la urbanització de Daltmar. Però “no té res a veure” l’estat i serveis de la part d’aquesta urbanització que correspon al municipi d’Olèrdola amb la part que és de Canyelles.

 Escolta l'entrevista a Mari Carme Villanueva, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions