Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es prepara l’estrena d’un nou ball popular a Sant Pere Molanta, el ball de Sant Roc

Les coreografies són de creació pròpia i els assajos estan oberts a tothom, els divendres a les 20.00h al local de la Societat

dimarts 22 març 2022

Un grup de veïnes molt vinculades a la vida associativa de Sant Pere Molanta han promogut la creació d’un nou ball popular al poble, el ball de Sant Roc. Ja han començat a assajar i busquen més persones que s’interessin pel projecte. Es troben els divendres, a les 20.00h , i tothom està convidat a participar-hi si és major d’edat. Les persones  que tinguin entre 16  i 18  anys poden anar-hi també , acompanyades d’un adult. Es pot anar a provar una sessió, sense compromís.

Eli Soler, una de les promotores del ball de Sant Roc, explica que primer tenien intenció de crear al poble un ball de pastorets. Però en comprovar l’exigència física que requeria aquest ball, van optar per impulsar un altre. No s’acabaven de decidir i han acabat impulsant  un ball de creació pròpia que recull influències de diferents balls. Eli Soler ens recorda que el  ball porta el nom del patró del poble. (àudio)

Un dels elements distintius d’aquest ball és el puny de picarols, tal i com porten en el ball de cossis de Tarragona. La indumentària encara no està del tot decidida, però es preveu que recordi a la del ball de panderetes o de panderos de Vilafranca. I les coreografies són de creació pròpia. (àudio)

El grup compta amb 7 dones actives, però la proposta està concebuda com a mixta. Eli Soler fa una crida a participar-hi i convida a tothom a provar-ho, els divendres a les 8 del vespre al local de la Societat de Sant Pere Molanta. (àudio)

Qui desitgi més informació pot trucar al telèfon 616 02 84 86

Escolta l'entrevista a Eli Soler, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Galeria d'Imatges

BallStRoc2.jpg

Document Actions