Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ban d’alcaldia recordant mesures de prevenció d’incendis i per gaudir d'unes revetlles segures

Està prohibit llençar coets i fer fogueres a Can Trabal i Daltmar, zones forestals o a menys de 500 metres del bosc

dijous 20 juny 2013

A través d’un ban signat per l’alcalde, Josep Tort, l’Ajuntament d’Olèrdola recorda mesures de prevenció d’incendis d’obligat compliment, d’acord amb la normativa. En el ban es recorda que aquestes mesures inclouen la prohibició de fer fogueres o llençar coets a les urbanitzacions de Can Trabal i Daltmar, a les zones forestals o a menys de 500 metres de terrenys forestals. Cristina Badell, tècnica de medi ambient de l’Ajuntament d’Olèrdola, recordava que Olèrdola és un dels municipis inclosos en les zones d’alt riss d’incendi. Per això cal extremar les mesures de protecció com les que es recorden en el ban de l’alcalde.(àudio)

En terrenys forestals i a la franja dels 500 mestres que els envolta, la legislació prohibeix encendre foc, llençar objectes encesos, llençar coets o altres artefactes que continguin foc, així com l’ús de bufadors. La prohibició resta vigent des del 15 de març i s’allarga fins el 15 d’octubre.

En el cas dels nuclis urbans, queda prohibit fer explotar productes pirotècnics al mig de la via pública impedint la normal circulació de vehicles i vianants, així com en els llocs pròxims a les papereres, fanals o contenidors. Només es podrà encendre material pirotècnic als llocs adequats: esplanades i places sense vegetació potencial a l’entorn mínim de 500 metres. Si es vol fer una foguera, cal demanar permís a l’Ajuntament.(àudio)

Durant la revetlla, els agents municipals vetllaran perquè aquestes prohibicions es compleixin. (àudio)

En el ban de prevenció d’incendis també s’assenyala que en cas d’observar una columna de fum o per alertar de l’incompliment d’aquestes normes cal trucar al telèfon 112.

Escolta l'entrevista a Cristina Badell, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions