Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ban d'Alcaldia detallant les restriccions decretades per la Generalitat a causa de la situació de preemergència per sequera

El Ban recorda que aquest nivell d’alerta comporta incrementar les restriccions d’aigua respecte la situació fins ara vigent d’excepcionalitat

dimarts 12 desembre 2023

Olèrdola és un dels 202 municipis que ha passat  a estar en situació de preemergència per sequera. Aquest nivell d’alerta comporta incrementar les restriccions d’aigua respecte la situació fins ara  vigent d’excepcionalitat. Les restriccions són dictades per la Generalitat i s'han recordat des d'Alcadia a través d'un ban signat dilluns 4 de desembre.

Una de les mesures que comporta el pas a preemergència és la limitació del consum màxim d’aigua a 210 litres per habitant i dia, per sota dels 230 de la fase d’excepcionalitat.

Altres mesures són la prohibició de l’ús de l’aigua per a l’ompliment de piscines d’ús personal o familiar. Sí que es permet omplir parcialment o per primera vegada “piscines d’ús públic”, que inclou les municipals i les d’establiments turístics o esportius.

Queda també prohibit regar les zones verdes i els jardins públics i privats. Hi ha una excepció: els camps d’esport on es practiquin activitats federades, com els camps de futbol.

Està permès regar per a la supervivència els arbres de 20 h a 8 h, sempre amb rec gota a gota o amb regadores. Es prohibeix  netejar carrers, clavegueram, paviments, façanes o edificis amb aigua potable, ja siguin públics o privats. També queda Prohibit omplir total o parcialment fonts ornamentals, llacs artificials o altres elements d’ús estètic de l’aigua.

Altres reduccions decretades són reduir  la dotació de reg agrícola en un 40 % o la substitució de part dels cabals destinats a reg agrícola per aigües regenerades. També s’indica que cal reduir el 15 % dels consums d’aigua dels usuaris industrials i en els consums d’aigua en els usos recreatius (15 % en usos assimilables a urbans i 50 % en reg).

Podeu consultar el ban íntegre aquí

Document Actions