Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Berenar solidari a l’escola Circell en suport a la vaga del professorat de les Illes Balears

Es van recollir 150 euros que s’ingressaran a la caixa de resistència de la vaga

divendres 04 octubre 2013

Aquest dijous a la tarda ha tingut lloc a l’escola Circell de Moja un berenar solidari en suport a la vaga indefinida del professorat de les Illes Balears. Després d’anunciar-se dimarts al matí, l’acció d’aquest dijous s’ha portat a terme a iniciativa d’un grup de mestres de l’escola.

Auba Fortuny, mestre de l’escola Circell, ens oferia un balanç positiu de l’activitat, malgrat el poc marge de temps que s’ha tingut per a preparar-la. Fortuny explicava que, amb les aportacions de les famílies, aquests dijous s’han pogut recaptar 150 euros que es destinaran a la caixa de resistència de la vaga.(àudio)

La caixa de resistència recull aportacions per a fer front a les despeses derivades de la vaga indefinida i donar suport econòmic als professors que més ho necessitin.(àudio)

Des de l’escola de Moja s’espera que aquestes accions en suport al professorat de les Illes continuïn ben aviat.(àudio)

Tal i com recull el manifest de “Somescola.cat”, les organitzacions que donen suport als docents de les Illes valoren que l’aprovació del Decret de tractament integral de llengües del govern Bauzà suposa “un atac al català com a llengua vehicular i pròpia del sistema educatiu”. S’assenyala que, sota l’excusa de la introducció de l’anglès, “es vol desplaçar la llengua pròpia i tirar per terra els avenços en la normalització lingüística”. La vaga indefinida es manté des de l’inici de curs i el seguiment també continua tenint un caràcter massiu i ciutadà.

Escolta l'entrevista a Auba Fortuny, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola,clicant aquí

 

Document Actions