Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Bon funcionament i elevada participació en la Festa Major de Sant Pere Molanta

La pluja de dissabte només va impedir celebrar el ball de tarda amb la Banda del Drac
Espectacle infantil i xocolatada tancaven aquest diumenge la festa
Espectacle infantil i xocolatada tancaven aquest diumenge la festa

dilluns 17 agost 2015

En una primera impressió recollida aquest mateix diumenge al vespre, el Grup de Joves de Sant Pere Molanta oferia una valoració global positiva del funcionament de la Festa Major del poble. Guillem Albà, president del Grup de Joves, subratllava la participació dels veïns i el bon funcionament de les activitats.(àudio)

Abans de les activitats principals, celebrades des de dijous i fins aquest diumenge, aquest any s’incorporava com a novetat la programació d’actes previs a la pista durant els vespres de dilluns, dimarts i dimecres. Tal i com indica Albà, es tractava de recollir propostes ofertes per veïns, com les sardanes de dilluns, el country de dimarts o la sessió de pilates de dimecres. Les tres activitats van tenir un elevat seguiment i això encoratja als organitzadors a plantejar-se mantenir aquestes activitats prèvies en futures edicions de la Festa Major.

El Grup de Joves no ha parat de rebre elogis per l’encert d’haver triat Montse Almirall com a pregonera. El seu pregó va agradar i han estat forces els veïns que han destacat la seva emotivitat i la connexió que va tenir Almirall amb el públic. També va ser positiva la projecció de cinema a la fresca  dijous a la nit, amb 150 persones que es van reunir per a veure la pel·lícula “Dios mio, però que te hemos hecho”. Divendres, la participació en el campionat de tennis taula va ser inferior a la d’altres ocasions i els balls amb la Gerunda van ser molt animats.

La cercavila va ser més àgil, retallant el recorregut d’acord amb les valoracions fetes arribar l’any passat pels balls i això va contribuir a oferir un acte ben lluït. Dissabte a la tarda l’única activitat que es va haver de suspendre per la pluja va ser el ball de tarda amb La Banda del Drac.(àudio)

La pedalada popular, a càrrec del Club Ciclista Sant Pere Molanta, va reunir a més de 60 persones que van gaudir d’un recorregut suau per l’entorn del poble, sota un cel ben ennuvolat.

Que plogués el dissabte va condicionar que l’assistència a l’empalmada fos inferior a la dels darrers anys. La pista no es va omplir com en les últimes empalmades, però Albà destaca que tot i ser menys gent és va consumir més a la barra perquè el públic assistent no era “de botellón”.(àudio)

Una altra de les activitats que va estar pendent de la pluja va ser el correfoc. Va començar més tard del previst i va tenir una cloenda espectacular al Centre Cívic Gatzara.(àudio)

Diumenge es començava el programa amb les matines. També es vivia l’ofrena floral del Molanta a Sant Roc durant la missa de Festa Major per seguir amb un concorregut concurs de truites i el concert vermut, amb els Vinardells. Per la tarda, les graderies de la pista gairebé s’omplien per seguir l’exhibició de l’AGR Vilafranca, que va donar pas a l’espectacle d’animació infantil “Mou el cul i no siguis gandul” per acabar amb una xocolatada que posava un dolç punt i final a aquesta Festa Major 2015 de Sant Pere Molanta.

Escolta l'entrevista realitzada a Guillem Albà per Canal 20-Ràdio Olèrdola clicant aquí

 

Document Actions