Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Bon nivell d’ús del servei gratuït de recollida de poda a Olèrdola

Cada nucli té assignat com a dia de recollida un dimarts al mes

dilluns 30 octubre 2017

Des del mes de desembre de l’any passat, l’Ajuntament d’Olèrdola posa a disposició dels veïns del municipi un servei gratuït de recollida de poda porta a porta. L’experiència està sent profitosa i el nivell d’ús del servei és elevat , tenint en compte el marge de temps des de la seva entrada en funcionament. La tècnica de medi ambient de l’Ajuntament d’Olèrdola, Cristina Badell, subratlla que la recollida permet reciclar correctament aquestes restes vegetals.(àudio)

Cada nucli té assignat com a dia de recollida un dimarts al mes. Cada primer dimarts de mes la recollida s’ha fixat a Moja; el segon a la urbanització Daltmar; el tercer dimarts de mes a Can Trabal i el quart a Sant Miquel i Sant Pere Molanta. Per fer ús del servei només cal trucar a l’Ajuntament el divendres o el dilluns previ, per  tal de poder passar a recollir les restes el dimarts.poda2.jpg

Les restes que són objecte d’aquesta recollida són tots els residus orgànics d’origen vegetal procedents d’horts o jardins i que es generen quan es fan les tasques de manteniment, com segar, esporgar o treure males herbes. Per preparar les restes vegetals per la recollida, cal guardar en bosses d’escombraries normals o industrials les restes orgàniques petites com fulles, gespa o males herbes. Amb les branques provinents d’esporga, cal fer feixos i lligar-los amb un cordill. La seva llargada màxima ha de ser de 2 metres per tal de facilitar el seu transport. Si s’ha generat gran quantitat de residus, l’Ajuntament facilitarà un sac de gran capacitat que caldrà anar a buscar al mateix ajuntament. Cristina Badell posa l’accent en què el servei està funcionant i està sent utilitzat cada setmana.(àudio)

Amb aquest servei es vol evitar que els residus vagin a l’abocador i es puguin reciclar al mateix municipi. Un altre dels propòsits és el d’evitar col·lapsar els contenidors de les àrees d’emergència amb la fracció vegetal. Des de la posada en marxa del servei de recollida, no ha canviat el seu funcionament, tal i com recorda Cristina Badell.(àudio)

Els residus generats per la recollida són triturats i posats a disposició de la població que faci compostatge casolà. Juntament amb les restes de poda municipals es fa compost per adobar els parcs i jardins del  municipi.

Per demanar que es vagi a recollir les restes de poda només cal trucar al telèfon de l’ajuntament, el 93 890 35 02.

Document Actions