Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Bon ritme d’inscripcions al sopar de dissabte per commemorar a Olèrdola el 8 de març

La commemoració començarà a les 20:00h amb una xerrada–col.loqui a càrrec de la doctora Meritxell Arenas

dijous 09 març 2017

Per aquest dissabte l’Ajuntament d’Olèrdola ha convocat un acte commemoratiu al municipi del Dia Internacional de la Dona Treballadora. La cita és al Local Social Rossend Montané de Sant Miquel d’Olèrdola, a les 20:00h,  amb un programa que començarà amb una  xerrada-col.loqui a càrrec de la doctora Meritxell Arenas i  després seguirà amb un sopar obert a tothom.

És la primera experiència de commemoració al municipi del Dia de la Dona i això fa que no existeixin referències prèvies per ajustar l’abast que pot tenir la convocatòria. Però sí que s’està en disposició d’assenyalar que les inscripcions al sopar van a bon ritme i s’assolirà una xifra d’assistència que permet valorar que l’activitat tindrà una repercussió remarcable . I és que tot apunta que s’arribarà al centenar de participants en el sopar, tenint en compte que ja aquest dijous al matí havien confirmat la seva assistència fins a 74 persones. Les inscripcions, al preu de només 6 euros, es poden fer encara a través de l’adreça de correu electrònic de l’Ajuntament d’Olèrdola, olerdola@olerdola.cat. Hi ha temps fins la mitjanit d’aquest dijous.

La commemoració del Dia de la Dona a Olèrdola ha estat consensuada pels tres grups municipals amb presència al consistori. Arantxa Torres, d’ApO, assenyala la importància de poder comptar amb experiències de dones com la Meritxell Arenas i subratllava el valor d’incloure en la celebració un sopar “per a fomentar el diàleg i la relació veïnal”.(àudio)

Els grups de l’oposició han recordat que l’any passat van intentar fer la commemoració de manera conjunta, “però no va reeixir”, segons resumia Fina Mascaró, regidor portaveu del grup municipal d’ERC. Mari Carme Villanueva,regidora  de CiU, lamentava que encara fos necessari reclamar una cosa tan evident com la igualtat. (àudio)

Villanueva també posa de relleu que Meritxell Arenas pot ser un molt bon testimoni per a conèixer com fa compatible una dona l’èxit professional amb la seva vida familiar.(àudio)

Des d’ERC, Fina Mascaró recordava que el model de celebració consensuat preveu que la commemoració sigui itinerant en els diferents pobles d’Olèrdola  i compti cada any amb l’aportació d’alguna dona que s’hagi significat en el seu àmbit de treball.(àudio)

Per una opció independentista com la d’ERC, la commemoració del 8 de març també porta implícita la voluntat de fer que  “en la nova República , la igualtat sigui real”.(àudio)

La primera dona en oferir la seva experiència i reflexions en aquestes commemoracions del 8 de març al municipi és la doctora Meritxell Arenas, veïna de Sant Miquel d’Olèrdola i cap d’oncologia de l’Hospital de Reus.

Escolta les entrevistes realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola a Arantxa Torres(ApO), Mari Carme Villanueva(CiU) i Fina Mascaró (ERC)

Document Actions