Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Bon temps i gran ambient de germanor en la Trobada gegantera de Sant Pere Molanta

La trobada es tancava amb el dinar que compartien 165 persones de les 7 colles participants

dilluns 22 octubre 2018

El bon temps, l’ambient de germanor i un elevat seguiment de públic han marcar aquest diumenge al migdia la 18a edició de la Trobada de gegants de Sant Pere Molanta. A més de la parella amfitriona, els gegants Pere Moranta i Griselda, hi van participar els gegants de Pira, Pessigolles de Valls,  la Bisbal del Penedès, Clariana, Olesa de Bonesvalls i Fonollosa.TrobadaGegantsSPM2.jpg

Per colles com la de Pira o la de Fonollosa, aquesta era la primera vegada que es desplaçaven fins a Sant Pere Molanta. El cap de colla dels geganters de Fonollosa, Daniel Aueso, explicava que afrontaven amb ganes la trobada.(àudio)

Des de Fonollosa es desplaçaven amb la gegantona Alzina, en homenatge a les alzines centenàries que hi ha a Fonollosa.L’animat  grup de portadors era nombrós, amb algun infant formant-ne part.

La colla de Pira, un poble de 500 habitants de la Conca de Barberà, es desplaçava a Sant Pere Molanta amb un grup més reduït. El seu cap de colla, Josep Pijoan, explicava que els gegants que porten són l’Arnaru i la Salvadora, en honor al fundador i al patró del poble. Les peces originals són de l’any 84 i pesen 90 quilos. Des de fa cinc anys utilitzen unes rèpliques més lleugeres.(àudio)

Josep Sánchez, membre de la colla gegantera de Sant Pere Molanta, destacava que la trobada es podia fer gràcies a la relació d’intercanvi entre colles geganteres.(àudio)

La Trobada va finalitzar amb un dinar de germanor a l’interior del local de la societat Principal-Unió, que va reunir a 165 persones, entre geganters i acompanyants. La colla gegantera també ha lamentat que els diners per a fer la trobada els ha avançat l’entitat perquè encara no han cobrat la subvenció municipal.(àudio)

La colla de Sant Pere Molanta treballa amb planificació i ja té confirmades per a l’any que ve fins a 4 sortides en trobades geganteres.

Escolta les entrevistes a Daniel Aueso, Josep Pijoan i Josep Sánchez, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions