Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Bona acollida de l’exposició “L’Enigma Iber”

Aquest dissabte Núria Molist, una de les comissàries de l’exposició, oferia una visita a regidors i regidores d’Olèrdola

dimarts 01 juny 2021

 Després d’un mes d’obertura, l’exposició “L'Enigma Iber. Arqueologia d'una civilització" està assolint unes elevades xifres de visitants i un impacte notori entre els mitjans d’informació. Recordem que la mostra es  presenta com un gran fresc o panorama històric i cultural sobre aquests pobles i la seva civilització.

Dins de les visites que de manera individualitzada ofereix el Museu als representants polítics de municipis que han aportat peces a l’exposició, aquest dissabte tenia lloc la visita guiada a regidors i regidores de l’Ajuntament d’Olèrdola. Núria Molist, responsable de la seu d’Olèrdola del MAC i una de les comissàries de l’exposició, va ser l’encarregada de conduir aquesta visita guiada oferta als membres del consistori d’Olèrdola. Molist assenyala que els representants del municipi van poder comprovar amb detall que l' exposició “dona molt de joc”.(àudio)

Entre els 500 elements que conformen aquesta gran exposició, provinents d’arreu de la península Ibèrica, hi trobem una significativa representació de peces trobades al Penedès. I Olèrdola hi aporta elements com una inhumació infantil, una enclusa de joier, una moneda de Kesse i projectils de fona. Els projectils, com tota peça relacionada amb la guerra, desperta molt interès. Però si hem de triar un element provinent d’Olèrdola que destaqui per la seva singularitat, aquest és la inhumació infantil.(àudio)

Una exposició d’aquesta ambició i continguts dedicada als ibers no té precedents al MAC. Part de les peces s’organitzen en l’exposició plantejant fins a 6 enigmes. I un d’aquests enigmes té com a protagonista la inhumació infantil que aporta Olèrdola.Molist es mostrava satisfeta per la bona resposta que està obtenint la mostra.(àudio)

 

 “L'Enigma Iber. Arqueologia d'una civilització" es pot veure a la seu de Barcelona del Museu d’Arqueologia fins el proper 16 de gener. Més informació a la web del MAC

Escolta l'entrevista a Núria Molist, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions