Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Bona afluència de famílies en la Jornada de Portes Obertes a les escoles bressol d’Olèrdola

La preinscripció a les llars d’infants es podrà fer del 6 al 17 de maig

dilluns 15 abril 2013

Aquest dissabte, des de les 10 del matí i fins les 2 del migdia, es va registrar de forma sostinguda una bona afluència de famílies a les llars d’infants d’Olèrdola. Aprofitaven així la Jornada de Portes Obertes que l’Ajuntament convocava per a facilitar que les famílies coneguin les instal·lacions, l’equip de mestres i la proposta pedagògica abans no comenci el període de preinscripció a les llars d’infants pel curs que ve, fixat del 6 al 17 de maig.

Núria Baqués, directora de les escoles bressol El Pàmpol de Sant Pere Molanta i Gotims de Moja, explicava que es volia mostrar “el dia a dia a les llars” i detallava que les famílies s’interessen per aspectes com els horaris o el projecte pedagògic.(àudio)

La principal novetat que en el procés de preinscripció han de tenir en compte les famílies és que la sol·licitud caldrà lliurar-la a les mateixes escoles bressol, i no a l’Ajuntament, com fins ara es feia.(àudio)

Una de les mares que va visitar la llar d’infants de Sant Pere Molanta va ser la Neus, veïna de Can Segarra. Després de la positiva experiència que va viure la seva filla gran a l’escola El Pàmpol, té molt clar que el petit també anirà a aquesta escola.(àudio)

El regidor d’ensenyament de l’Ajuntament d’Olèrdola, Xavier Serramià, va seguir la jornada de portes obertes de primera mà. La bona resposta de les famílies ho valorava Serramià com a símptoma de que “la feina que es fa a les llars és del grat de la gent”.(àudio)

Serramià recordava que els ensenyaments no obligatoris, com les escoles de música o les llars d’infants, han vist com la Generalitat disminuïa considerablement la seva aportació econòmica per finançar-los. En el cas de les llars d’infants , això ha comportat que es tranqués l’objectiu d’equilibri, segons el qual ajuntaments, famílies i generalitat aportaven cadascú un terç del cost de la plaça. A més de no ser això així, ara també existeix l’amenaça de que un canvi en la llei de l’administració local dificulti el manteniment per part dels municipis de serveis com les llars. L’Ajuntament, amb l’ànim de mantenir aquest servei i garantir la seva continuïtat i qualitat, va decidir externalitzar la gestió des d’aquest curs, tal i com assenyala Xavier Serramià.(àudio)

Les famílies es poden descarregar a la web olerdola.cat la informació relativa a les llars d’infants i el full de preinscripció. La documentació caldrà lliurar-la del 6 al 17 de maig, a les escoles bressol. A l’escola Gotims, de dos quarts de 9 a dos quarts de 10 del matí, mentre que a l’escola El Pàmpol serà de 3 a 4 de la tarda.

Escolta les entrevistes sobre la Jornada de Portes Obertes, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions