Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Bona resposta ciutadana i poques incidències en l’inici de la nova recollida porta a porta a Olèrdola

L’Ajuntament preveu que en breu hi haurà un quart dia de recollida de la fracció orgànica durant l’estiu, els dilluns

divendres 08 juliol 2022

Des de dimarts està en marxa a Olèrdola el nou sistema de recollida selectiva porta a porta. En aquest poc marge de temps, des de l’Ajuntament s’han detectat dificultats i reptes que caldrà resoldre. Però en la valoració global d’aquests primers dies s’ha destacat la bona resposta de la ciutadania i que no han estat masses les incidències que han traslladat els veïns i veïnes. Així ho comentava en una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola la tècnica de medi ambient de l’Ajuntament, Cristina Badell.(àudio)

Una de les dificultats que s’ha hagut d’afrontar és que les àrees tancades d’emergència no s’han pogut habilitar a temps. Per això es mantenen àrees amb contenidors oberts. (àudio)

Des de l’Ajuntament també es treballa per anunciar en breu l’ampliació a quatre dies de la recollida de la fracció orgànica durant l’estiu, amb la previsió que aquest quart dia de recollida sigui els dilluns.(àudio)

Altres dificultats presents en aquests primers dies del nou sistema de recollida han estat l’absència dels punts de recollida “tòtems” a barriades i disseminats, o bé que no s’han subministrat encara els penjadors de contenidors a les urbanitzacions per poder evitar l’acció dels porcs senglars. Des de l’Ajuntament es treballa perquè aquestes problemàtiques es resolguin en breu i s’ha posat l’accent en la col·laboració veïnal, que en termes generals s’ha implicat en la nova recollida.

Horaris de la recollida

Cal deixar els residus ben separats davant del domicili en horari de 20 a 22h.

Els dimarts, divendres i diumenges es recullen els envasos lleugers. La fracció orgànica, els dimecres, divendres i diumenges. El paper i cartró, els dilluns i dijous. I el rebuig, els dijous. Els bolquers es recullen els dilluns, dimarts, dimecres, dijous, divendres i diumenge. Els dissabtes no hi ha recollida. El vidre se segueix dipositant al contenidor verd.

Recollida comercial

La recollida comercial s’organitza en dos horaris diferenciats. La recollida nocturna serà de 20 a 22h. En aquesta franja horària es recollirà el paper i cartró dels comerços els dilluns i dijous. Els envasos lleugers, els dimarts, divendres i diumenges. La fracció orgànica, els dimecres, divendres i diumenges. Mentre que el rebuig en aquest horari es recull els dijous.

La recollida diürna s’ha programat abans de les 6:00h, amb la recollida del paper i cartró els dijous; i de la fracció orgànica els diumenges. Els dissabtes no hi haurà recollida.

Cal deixar els residus ben separats davant de l’establiment. El vidre se segueix dipositant al contenidor verd.

Telèfon i oficina d’informació

La Mancomunitat Penedès-Garraf ha habilitat un número de telèfon d’atenció a la ciutadania, el 938911622, així com un correu electrònic obrelaporta@mancomunitat.cat. Els veïns tenen a la seva disposició un punt informatiu a la sala d’entitats del Local Rossend Montané de Sant Miquel, que atén tots els dimarts i divendres de 9:00 a 12:00 hores, els dubtes relacionats amb la recollida porta a porta. L’Ajuntament preveu que aquest punt d’informació també es pugui obrir properament en els altres pobles i a les urbanitzacions.

Escolta l’entrevista a Cristina Badell, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions