Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Bona resposta de públic i èxit artístic d’“Olèrdola. La Ciutat Perduda”

L’espectacle nocturn de dissabte va oferir imatges impactats, combinant llum, música i paraula

dilluns 08 agost 2016

Eufòric. Així se sentia el director artístic d’”Olèrdola. La Ciutat Perduda”, Antoni Madueño, després de constatar-se que la primera edició d’aquest programa d’activitats havia estat tot un èxit artístic i assolia una bona resposta de públic. Des de divendres i fins diumenge al migdia, els nuclis del municipi i el Conjunt Monumental han estat escenari d’una proposta cultural que ha nascut amb bon peu. Els interrogants eren múltiples i els riscos assumits no eren menors. Durant la primera setmana d’agost, desafiant la calor i sense precedents que servissin de referència, s’ha concentrat una elevada intensitat d’activitats que contribueixen a posar en valor i a difondre el patrimoni d’Olèrdola. El punt culminant va ser l’espectacle itinerant de dissabte a la nit al Conjunt Monumental, on hi confluïen art contemporani, música medieval, circ i dansa japonesa.  Madueño explicava que la difusió i la implicació d’entitats del municipi són dos factors que explicarien que s’obtingués una resposta tan satisfactòria. El director artístic d’”Olèrdola.La Ciutat Perduda” posava l’accent en què l’espectacle de dissabte a la nit va ser emocionant.(àudio)CiutatPerdud1.jpg

Divendres a la tarda i dissabte al matí, un carro amb joglars i soldats de les creuades va recorre Sant Pere Molanta, Moja i Sant Miquel amb la participació d’actors dels grups de teatre d’Olèrdola i al ritme dels tabalers dels Diables de Moja. La tarda d’activitats de dissabte, amb campament medieval inclòs i narració de Jordina Biosca, va donar peu al treballat espectacle nocturn que va deixar imatges de postal. Els camins d’espelmes, la solemnitat de la música medieval o l’equilibrisme a la cisterna romana van ser alguns dels impactes més comentats pels assistents. Però la imatge que defineix aquesta primera edició d’”Olèrdola. La Ciutat Perduda” s’oferia al final de l’espectacle, amb la muralla il·luminada de color blau, mentre actuava un ballarí de butho i un equilibrista.(àudio)

Per a fer possible aquesta primera edició d’”Olèrdola. La Ciutat Perduda” han sumat esforços l’Ajuntament d’Olèrdola, la productora “Temps de Joglars” i el Departament de Cultura de la Generalitat. Antoni Madueño indica que té la intenció de treballar la segona edició buscant una major implicació d’entitats d’Olèrdola.(àudio)cIUTATpERDUDA2.JPG

L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, subratllava la participació del municipi en l’activitat i el fet de tractar-se d’una proposta original perquè posa en valor el passat medieval d’Olèrdola a través d’activitats artístiques.(àudio)

Diumenge al matí es comptava amb contes teatralitzats a càrrec d’Eva González. També es podia continuar visitant el campament medieval i una exposició dedicada a instruments medievals. Durant les dues jornades, al Conjunt Monumental s’oferia servei de bar gestionat per l’Àrea de Cultura de Can Trabal.

Escolta l'entrevista a Antoni Madueño, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Escolta l'entrevista a Lucas Ramírez, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions