Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Bona resposta veïnal a la campanya sobre tinença responsable d’animals de companyia

La distribució de materials de la campanya continuarà fins acabar aquest mes de juny
Josep Miquel Escofet, coordinador dels agents municipals
Josep Miquel Escofet, coordinador dels agents municipals

dilluns 06 juny 2016

Durant aquest dies, i fins acabar aquest mes de juny, s’està realitzant a Olèrdola una campanya per a reforçar la tinença responsable d’animals de companyia. Els agents municipals estan distribuint tríptics informatius recordant les obligacions que tenen els propietaris a l’hora de tenir cura dels animals en espais públics. Josep Miquel Escofet, coordinador dels agents municipals, indicava que dues de les principals qüestions a les que s’ha de fer front és l’obligació de portar lligats als gossos i de recollir les seves defecacions.(àudio)

El material que es distribueix  ha estat elaborat pels agents rurals de la Generalitat i va ser repartit acompanyant la darrera edició del butlletí municipal “Olèrdola Informació”. L’Ajuntament rep queixes sobretot per la presència d’excrements de gossos a la via pública o per molèsties que ocasionen els animals en habitatges. El municipi disposa d’una ordenança que regula les obligacions que cal complir i ara s’ha considerat convenient fer aquesta campanya per recordar-ho. Josep Miquel Escofet subratlla que la tasca d’informar als propietaris d’animals és permanent des dels serveis municipals.(àudio)

El tríptic recorda que les persones posseïdores d’animals de companyia han d’evitar que l’animal pugui molestar a les persones. També s’assenyala que cal recollir els excrements que facin els animals a la via pública i prendre mesures perquè els sorolls i les olors dels animals de companyia no molestin. La campanya també recorda que és obligatori tenir l’animal correctament identificat i censat.

El material també especifica que posseir animals de companyia sense microxip , sense censar o sense placa identificadora en espais públics pot comportar una multa de 110 a 400 euros. També es pot sancionar per oposar resistència a la funció inspectora dels agents de l’autoritat i es fa notar que les multes per abandonament o maltractament se situen entre els 201 i els 20.000 euros, segons les circumstàncies.

La reacció dels veïns és positiva davant la campanya. Josep Miquel Escofet apuntava que , per volum, a Moja és el nucli del municipi on es recullen més incidències tenint en compte que és el poble més habitat. Amb tot, per percentatge, caldria indicar que a Sant Miquel és on més casos es registren.(àudio)

Els agents municipals realitzaran una valoració de la campanya un cop finalitzi per avaluar-ne el seu impacte entre la població.

Escolta l'entrevista a Josep Miquel Escofet, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions