Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Bones perspectives a les escoles bressol d’Olèrdola a pocs dies de la preinscripció

Les jornades de portes obertes així ho constaten. A l’escola Gotims de Moja es podria desdoblar el grup de 2-3 per poder atendre tota la demanda

divendres 21 abril 2023

Les dues escoles bressol municipals d’Olèrdola afronten amb molt bones perspectives els dies previs a l’inici de la preinscripció escolar pel proper curs 2023-24. Un indicador que reforça aquestes sensacions positives ha estat la receptivitat que els dos centres han obtingut en les jornades de portes obertes realitzades aquesta setmana a les dues llars d’infants. Dimarts es vivia aquesta jornada de portes obertes a l’escola bressol municipal Gotims de Moja i dijous li tocava el torn a l’escola bressol municipal El Pàmpol de Sant Pere Molanta.

A l’escola bressol Gotims van  aprofitar la jornada 8 famílies, mentre que a l’escola de Sant Pere Molanta en van ser 5. Les famílies aprofiten aquestes jornades per conèixer directament els espais de les llars d’infants, les educadores i el projecte educatiu. Per a les educadores, aquestes jornades també són molt útils i permeten constatar l’interès creixent per l’etapa educativa dels 0 als 3 anys. Així ho exposava en una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola la directora de les escoles bressol municipals d’Olèdola, Mònica Rebollo.(àudio)

A l’escola Gotims l’oferta inclou 8 places per a l’aula de nadons, que acolliria infants nascuts aquest 2023 amb un  mínim de 16 setmanes a l’inici del curs. En l’aula d’1-2 anys es disposen de 9 places lliures; mentre que a la de 2-3 l’oferta és de només 4. Això fa preveure la possibilitat de desdoblar el grup de 2-3(infants nascuts el 2021) i distribuir-los en dues aules.(àudio)

Es dona el cas que aquesta franja d’edat dels 2-3 anys, I2, és l’edat on està implantada la gratuïtat de les quotes.

A l’escola El Pàmpol de Sant Pere Molanta hi ha una única aula mixta que acull infants d’Infantil 1 i d’Infantil 2. Per al proper curs l'oferta disponibles és de 8 places.

Per a les famílies, el coneixement de les escoles bressol és un factor important a l’hora de prendre la decisió que formalitzaran en la preinscripció. Una de les parelles que dimarts visitaven l’escola bressol Gotims de Moja, el Marçal i la Maricel, destacaven que les estances de l’escola eren grans i estaven ben cuidades. Tenen una filla de 3 mesos i confien en poder portar-la a l’aula de nadons a partir de setembre. (àudio)

A les jornades de portes obertes hi predominen parelles joves que resideixen al municipi , però també hi ha parelles que viuen en municipis propers i s’interessen per les instal·lacions i l’oferta de les escoles bressol d’Olèrdola. És el cas de l’Àfrica, veïna del barri del Poble Nou de Vilafranca, que qualificava l’escola bressol Gotims com a molt familiar i destacava la proximitat del tracte amb les educadores.(àudio)

Preinscripcions del 8 al 19 de maig

El període de preinscripció a les Escoles Bressol d’Olèrdola, és del 8 al 19 de maig de 2023.

Les dues escoles bressol  disposen de places per a infants nascuts entre el gener de 2021 i el desembre de 2022. A l’Escola Bressol Gotims de Moja es disposa, a més, d’una aula pels nadons nascuts a partir del mes de gener de 2023.

El procés de preinscripció es tramitarà de manera telemàtica, i es podrà fer tot online presentant la sol·licitud de preinscripció i la documentació acreditativa mitjançant un correu electrònic a la bústia electrònica oficial de l’escola bressol demanada en primera opció, adjuntant-hi el model de sol·licitud disponible al web del Departament (https://preinscripcio.gencat.cat/ca/estudis/infantil-0-3/inici/) degudament emplenat (en format PDF o per fotografia de la sol·licitud) i de la documentació oportuna, escanejada o fotografiada.

Per tant, la sol·licitud de preinscripció es considera formalitzada amb l’enviament d’aquest correu electrònic, amb la sol·licitud i la documentació acreditativa adjunta. L’escola bressol ha de contestar aquest correu justificant la recepció de la sol·licitud per a què el sol·licitant en tingui constància.

Per aquelles famílies que puguin tenir dificultats en fer la preinscripció podran enviar un correu, especificant les seves dades, a la següent adreça electrònica: a8046189@xtec.cat, per a què es posin en contacte de seguida i els assisteixin en la presentació de la sol·licitud de preinscripció.

A la pàgina web del Departament d’Educació, www.preinscripcio.gencat.cat/, us podeu informar de tot el procés de preinscripció i de la documentació que cal aportar amb la sol·licitud. També es pot consultar a la web de l’Ajuntament

Les llistes de barem amb els admesos, que es fan públiques durant el procés de preinscripció, es podran consultar a la porta de les escoles bressol del municipi amb les dades personals dels sol·licitants anonimitzades.

Escolta les entrevistes enregistrades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, relacionades amb les jornades de portes obertes, clicant aquí

 

 

Galeria d'Imatges

POrtesObertesLlars1.jpg
POrtesObertesLlars1b.jpeg
Portes obertesLLars5.jpg
POrtesObertesLlars3.jpeg
POrtesObertesLlars4.jpeg
PortesObertesLlars2.jpg
POrtesObertesLlars6.jpeg

Document Actions