Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Bones sensacions dels grups de Carnaval d’Olèrdola en el seu primer cap de setmana d’activitat

A la discoteca el Temple el grup de Moja obtenia el 2n premi i el de Sant Pere Molanta el 3r
Integrants del grup de Moja(foto:Grup Carnaval Moja)
Integrants del grup de Moja(foto:Grup Carnaval Moja)

dilluns 24 febrer 2014

 

 

Els grups de Carnaval d’Olèrdola han deixat enrere el seu primer cap de setmana d’activitat. En les rues en les que han estat presents, els grups de Moja i de Sant Pere Molanta han deixat un bon regust de boca. Els comentaris més freqüents que rebien eren elogiosos i hi havia també coincidència a l’hora de situar les dues agrupacions del municipi entre les formacions que presentaven propostes més elaborades.copy_of_GrupCarnavalMoja.jpg

El Grup de Moja, amb “Els Ulls del Carnaval”, presenta una carrossa amb un espectacular nino articulat que arriba als 7 metres d’alçada un cop s’ha desplegat completament. Van participar dissabte en les rues de les Cabanyes i de La Múnia. Per la nit, van assolir el segon lloc al concurs de comparses de la discoteca El Temple de Vilafranca. En aquesta sala de festes, la primera posició l’obtenia el grup de les “Guerreres” , mentre que el grup de Sant Pere Molanta es feia amb el tercer lloc.

On es va poder apreciar les dimensions de la carrossa de Moja va ser en la rua de Carnaval de Sant Martí, diumenge a la tarda. En aquesta cita no competitiva, hi van participar fins a 21 carrosses i 7 comparses, sumant un total de 2.400 participants. Des del Grup de Carnaval de Moja expliquen que la carrossa estava inacabada, per falta de temps. Aquest cap de setmana ja estarà del tot completada, amb nous elements que de ben segur la faran encara més espectacular. Així ho apunta Toni Ràfols, del grup de carnaval de Moja.(àudio)

 

Tal i com anunciaven, el vestit ha estat l’aposta forta d’aquest any. Tant és així que el nino de la carrossa reprodueix la llampant indumentària de la comparsa, integrada per 100 persones de totes les edats.

Per Ràfols, hi ha un grup de 7 o 8 carrosses “punteres”, però destaca que cal reconèixer el mèrit i l’esforç de tothom.(àudio)

D’altra banda, el grup de Carnaval de Sant Pere Molanta ha portat el seu “Rei del jardí” a les rues de Les Cabanyes, La Múnia, Sant Jaume dels Domenys i Sant Martí. La carrossa recrea un exuberant jardí, amb una pregadéu (mantis religiosa) com a element central. També es poden distingir ocells, flors i altres detalls silvestres. Després del grup de La Ràpita, és una de les comparses més nombroses que han sortit aquest cap de setmana. Són 180 persones que llueixen un brillant vestit de motius vegetals. Manel Zapater, president del grup de carnaval de Sant Pere Molanta, explicava que estan rebent a les rues comentaries positius. (àudio)copy_of_GrupStpere20141.jpg

Els dos grups de carnaval d’Olèrdola participaran divendres en les rues del Vendrell i Segur de Calafell. Dissabte el grup de Moja anirà a Cunit i el de Sant Pere Molanta a Cubelles, per coincidir de nou després a Calafell platja. Per diumenge, els dos compromisos fixats són a els Monjos i a Calafell poble. Manel Zapater explica que aquest intens cap de setmana és el que més esperen els grups de carnaval. (àudio)

Si sumem els recorreguts de les 6 rues d’aquests tres dies, als prop de 300 comparsers dels grups d’Olèrdola els hi esperen més de 30 quilòmetres de rues aquest cap de setmana.

 

Escolta l'entrevista a Manel Zapater, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí.

 

Escolte l'entrevista a Toni Ràfols, realitzda per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí.copy_of_GrupStpere20142.jpg

Document Actions