Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Bones sensacions en l’arrencada del joc online “Vestigis d’Olèrdola”

El regidor de patrimoni, Pere Sadurní, es mostra convençut que aquest atractiu producte de promoció turística captarà visitants i repercutirà en el comerç local

dimarts 10 agost 2021

Amb el joc online “Vestigis d’Olèrdola”, l’Ajuntament  ha aconseguit oferir un producte de promoció turística de qualitat, divertit i atractiu que permet descobrir els valors patrimonials del municipi de manera molt amena. Així ho estan transmetent les primers persones que han pogut fer aquests darrers dies algunes de les 5 rutes pel municipi que proposa el joc. En la darrera sessió de ple de l’Ajuntament, el regidor de patrimoni, Pere Sadurní, resumia que “Vestigis d’Olèrdola” és un joc online de funcionament senzill, gratuït i per a tots els públics.(àudio)

El to lúdic impregna el conjunt d’aquesta original iniciativa de l’Ajuntament d’Olèrdola. Qui vulgui participar-hi, està convidat a ajudar a un arqueòleg despistat, l’Estanis, a posar ordre en els vestigis que es van trobant en les 5 rutes proposades. Pere Sadurní posa l’accent en què les 5 rutes permeten apropar-se a la riquesa patrimonial que acumula Olèrdola.(àudio)

A més de ser un producte per atraure visitants, “Vestigis d’Olèrdola” també vol ser una eina que repercuteixi de manera positiva en la dinamització del comerç local, tal i com assenyala Pere Sadurní.(àudio)

El Joc

El joc s’ha inspirat en els còmics històrics que s’han editat en els darrers anys sobre diferents episodis de la història d’Olèrdola. El darrer , “Bruixes 1617”, presentat aquest mes de juny.

Al llarg de cadascuna de les 5 rutes es proposa al visitant ajudar a  un arqueòleg despistat, l’Estanis, a endreçar l’embolic que te amb el patrimoni i  amb les èpoques històriques que han deixat petjada a Olèrdola.

Seguint els diferents itineraris, el jugador haurà de resoldre preguntes, enigmes i petites proves, amb les que s’aconseguiran recompenses. Així, aconseguirà conèixer el paisatge, restes d’esglésies, cases i cellers medievals, necròpolis i un munt de petits secrets.

Les rutes estan pensades per gaudir-les en família, amb una durada de dues hores la més llarga. Totes es poden fer a peu i una és apta per resseguir-la en bicicleta. Als més petits els caldrà suport d’un adult, però els infants més grans, a partir d’aproximadament 7-8 anys, podran jugar-hi d’una manera més autònoma.  Les rutes fetes es poden guardar, i no cal fer-les totes un mateix dia.

En tractar-se d’un joc online que es pot obtenir de manera gratuïta a través d’una web-app, no cal descarregar cap aplicació. La web-app està adaptada per jugar i per ser visualitzada a través d’aparells mòbils. Això sí, per jugar-hi cal ser a lloc en les rutes i donar permisos de localització al mòbil / a la pàgina, i a jugar!

La informació del joc també està disponible en format mapa-guia que es pot descarregar del web o que es pot demanar al punt d’informació d’Olèrdola.

La posada en marxa d’aquest projecte ha estat possible gràcies al treball conjunt de les regidories de turisme i cultura de l’Ajuntament d’Olèrdola, amb suport de la Gerència de Serveis de Turisme de la Diputació de Barcelona i en estreta col·laboració amb el Museu d’Arqueologia d’Olèrdola i Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona - Parc d’Olèrdola.

Us hem aconseguit fer venir ganes de jugar?

Veniu a Olèrdola, entreu a vestigis.cat i ja podeu començar!

I si us agrada l’experiència, compartiu-la a les vostres xarxes amb els hashtags #vestigisolerdola #visitaolerdola

 

Document Actions