Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Caminada guiada gratuïta per les barraques de pedra seca d’Olèrdola aquest dissabte

Organitzada conjuntament per l’Ajuntament d’Olèrdola, l’Institut d’Estudis Penedesencs i el Centre Excursionista

dilluns 30 octubre 2017

Dins de les Rutes del Patrimoni, l’Ajuntament d’Olèrdola, conjuntament amb l’Institut d’Estudis Penedesencs i el Centre Excursionista del Penedès, organitzen una caminada per a visitar les barraques de pedra seca d’Olèrdola. La cita s’ha fixat per aquest dissabte 4 de novembre, a les 9.15, amb sortida des de l’entrada al Parc del Foix ubicat a la carretera de Moja a Daltmar, darrera de Mas Granell.

Es tracta d’un recorregut guiat per membres del Grup de Pedraseca del Centre Excursionista del Penedès, amb Joan Domènech,  i per l’antropòleg Abraham Guillén, membre de l’equip de recerca de l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Penedès. Es visitaran les barraques que han estat recuperades pel Centre Excursionista, algunes construïdes a finals del segle XIX. S’explicaran les tècniques utilitzades i les funcions que han tingut aquestes construccions al llarg de la història. Tal i com destaca el regidor de patrimoni de l'Ajuntament d'Olèrdola, Pere Sadurní, "és un viatge al passat ja que representa una manera de viure dels nostres avis, al bosc, on les barraques eren el seu refugi de tempestes, pluja i neu".

El recorregut és de dificultat baixa i cal portar calçat de muntanya, esmorzar i beguda. Es preveu una durada de 3 hores. L’activitat és gratuïta, però les places són limitades i cal inscripció prèvia a l’Auntament d’Olèrdola, al telèfon 93 890  35 02 o e-mail: olerdola@olerdola.cat

Aquesta activitat forma part del programa Etnologia en Xarxa de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial de la Generalitat de Catalunya i compte amb els suport del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

Document Actions