Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Campanya a Olèrdola per millorar el reciclatge d’envasos de vidre a l’hostaleria

Amb cartes informatives, visites d’educadores ambientals i lliurament de forma gratuïta de cubells de diferents capacitats als establiments que ho sol·licitin

dimarts 31 octubre 2023

L’Ajuntament d’Olèrdola, amb el suport de la Mancomunitat Penedès-Garraf i Ecovidrio, iniciarà la setmana vinent una campanya informativa adreçada a restauradors i establiments del sector de l’hostaleria per fomentar una correcta gestió del vidre.

La iniciativa inclourà l'enviament de cartes informatives i visites d’educadores ambientals als diversos establiments.

En aquest sentit, es farà incidència en el compliment de la normativa vigent a Catalunya, que disposa l’obligatorietat de separar en origen els residus. Per això, durant la campanya es verificarà en successives visites si els establiments fan una correcta separació dels residus d’envasos de vidre que generen.

Després d’una primera fase d’informació i anàlisi de les necessitats, la campanya també vol potenciar la dotació d’infraestructures per facilitar la separació i el transport dels residus d’envasos de vidre fins al contenidor. Per això, gràcies a la col·laboració amb l’entitat sense ànim de lucre Ecovidrio, es lliurarà de forma gratuïta als establiments que ho sol·licitin cubells de diferents capacitats en funció del volum de residus que generin.  Cal recordar que materials com el cristall – copes, gots...-  o vaixelles de porcellana i ceràmica es poden portar a la deixalleria.

Per a consultes i més informació cal adreçar-se adreçar a l’Ajuntament d’Olèrdola, trucant al 938903502, o enviant un correu electrònic a olerdola@olerdola.cat.

Els establiments interessats poden sol·licitar un cubell per a la separació de vidre, mitjançant el telèfon gratuït 900555700 d’Ecovidrio o a l’email atencion.ecovidrio@ecovidrio.es.

Aquesta campanya s’emmarca en la voluntat de l’Ajuntament, la Mancomunitat Penedès Garraf i Ecovidrio d’impulsar mesures adreçades a fomentar la recollida selectiva de residus municipals.

El municipi d’Olèrdola l’any 2022 va assolir el 63,73% de recollida selectiva tot i que el 2025 l'objectiu ha de ser del 75%. Millorar aquestes xifres requereix de la col·laboració de l’administració, els comerciants i la ciutadania per tal de generar menys residus i assegurar el seu reciclatge, una acció que esdevé un factor clau en la lluita contra l’emergència climàtica.

 El sector de l’hostaleria i la restauració genera gairebé el 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús que es comercialitzen a tot l‘Estat, de manera que és un sector clau per a la consecució dels objectius de reciclatge. Per això, aconseguir el compromís dels professionals del sector i consolidar hàbits sostenibles suposa una millora significativa en la lluita contra el canvi climàtic.

Document Actions