Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Campanya a Olèrdola sobre les obligacions de les persones posseïdores d’animals de companyia

Els agents municipals distribuiran material informatiu recordant responsabilitats i obligacions en la cura dels animals

dimecres 27 abril 2016

Els agents municipals d’Olèrdola distribuiran tríptics informatius recordant a les persones posseïdores d’animals de companyia les seves responsabilitats i obligacions. El material ha estat elaborat pels agents rurals de la Generalitat i respon a la necessitat de reforçar al municipi la tinença responsable d’animals de companyia. Cristina Badell, tècnica de medi ambient de l’Ajuntament d’Olèrdola, indicava que l’Ajuntament rep queixes sobretot per la presència d’excrements de gossos a la via pública o per molèsties que ocasionen els animals en habitatges. El municipi disposa d’una ordenança que regula les obligacions que cal complir i ara s’ha considerat convenient fer aquesta campanya per recordar-ho. (àudio)

El tríptic recorda que les persones posseïdores d’animals de companyia han d’evitar que l’animal pugui molestar a les persones. També s’assenyala que cal recollir els excrements que facin els animals a la via pública i prendre mesures perquè els sorolls i les olors dels animals de companyia no molestin. La campanya també recorda que és obligatori tenir l’animal correctament identificat i censat. Cristina Badell explica que censar l’animal a l’Ajuntament és gratuït.(àudio)

El material també especifica que posseir animals de companyia sense microxip , sense censar o sense placa identificadora en espais públics pot comportar una multa de 110 a 400 euros. També es pot sancionar per oposar resistència a la funció inspectora dels agents de l’autoritat i es fa notar que les multes per abandonament o maltractament se situen entre els 201 i els 20.000 euros, segons les circumstàncies. Cristina Badell explicava que el propòsit de la campanya és informar i no sancionar, però apuntava que en cas de comportaments reincidents es plantejaria obrir expedients sancionadors.(àudio)

L’Ajuntament ha optat per una distribució selectiva dels materials. Per això els agents municipals lliuraran els tríptics als propietaris d’animals de companyia i no s’ha optat per fer una bustiada generalitzada al municipi.

Document Actions