Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Campanya de civisme a Olèrdola per mantenir neta la via pública d’excrements de gos

S’han distribuït materials a totes les llars del municipi recordant que els propietaris han de recollir les caques del seu gos i dipositar-les als contenidors habilitats

divendres 03 desembre 2021

 

Acompanyant l’edició d’aquest mes de novembre del butlletí municipal “Olèrdola Informació” , aquests darrers dies cada llar d’Olèrdola ha rebut material informatiu de la campanya de civisme que realitza l’Ajuntament d’Olèrdola amb el propòsit de mantenir neta la via pública d’excrements de gos. La campanya porta per títol “1,2,3...sigues net!” i recorda als propietaris dels animals que si el gos fa caca a la via pública, cal recollir-la i dipositar-la al contenidor. A més dels díptics i d’anunciar-se en el propi butlletí municipal, la campanya també s’ha difós amb cartells arreu del municipi  i amb rètols fixes als 7 pipicans d’Olèrdola.

El regidor de serveis municipals, Juanma Samblás, explicava que el nou contracte de neteja viària introduïa la realització de programes de divulgació per millorar la neteja en espais públics del municipi. Es va decidir dedicar aquesta primera campanya a la neteja d’excrements de gos per la gran quantitat d’incidències que es registraven arreu del municipi.(àudio)

La campanya crida l’atenció perquè la seva imatge central és la fotografia d’un primer pla d’un excrement de gos sense recollir a la via pública. Samblás indica que la campanya és “simple i directe” i volia recollir aquesta imatge impactant per captar l’atenció. (àudio)

En el díptic de la campanya es recorda que el responsable no és el gos ni la gossa, sinó el propietaris de mascotes que “no es comporten com a persones cíviques i respectuoses amb els seus veïns i veïnes”. També s’assenyala que el servei de neteja municipal registra els excrements d’animals que recull a la via pública i fa constar dia, lloc i hora del punt del municipi on es detecten. I és que cada mes el servei de neteja recull més de 100 excrements de gos. La campanya també incideix en la necessitat de portar el gos al pipicà. Per això a Olèrdola es disposen de 7 d’aquestes àrees de pipicans reservades per a gossos i de fins a 26 contenidors d’excrements, ubicats en diferents punts del municipi.

El díptic de la campanya assenyala que els pipicans són espais habilitats perquè els gossos facin defecacions. Cal recollir els excrements amb bosses que es troben als dispensadors i dipositar les defecacions als contenidors habilitats. L’Ajuntament fa notar que no recollir els excrements és una falta greu i pot comportar sancions.

Juanma Samblás indicava que al municipi hi ha pipicans i contenidors d’excrements per a poder evitar aquesta presència de defecacions de gos a la via pública.(àudio)

Escolta l'entrevista a Juanma Samblás, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions