Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Campanya de donació de sang dimarts a la tarda a l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta

Els alumnes de 5è s’han implicat en l’organització de l’estada del Banc de Sang i han difós la convocatòria

divendres 05 abril 2024

 

Dimarts es viurà al municipi una campanya de donació de sang ben especial. Dins de les periòdiques estades a Olèrdola d’un equip del Banc de Sang i Teixits, dimarts es podrà donar sang a l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta, des de les 3 de la tarda i fins les 7. La campanya de difusió  i de sensibilització ha estat assumida per l’escola, especialment pels alumnes de 5è curs, que han elaborat i distribuït materials per donar a conèixer la campanya, tot treballant sobre la importància de fer aquest gest altruista de donar sang. Des de l’escola anuncien que qui doni sang el dimarts rebrà un refrigeri i un regal exclusiu elaborat per l’alumnat de 5è.

Per fer la donació cal ser major d’edat i com a màxim tenir 65 anys, no estar embarassada i pesar mínim 50 quilos. Per resoldre qualsevol dubte hi haurà un metge que valorarà si podem ser donants. 

Cal portar un document identificatiu i no cal fer inscripció prèvia al lloc web del banc de sang.

Els alumnes de 5è de l’escola recorden que el propòsit és de “conscienciar-nos que cal mantenir les reserves de sang (sobretot en períodes de vacances)” perquè “  la sang caduca en cinc dies, la sang del banc no només és per accidents, sinó també per operacions i malalties cròniques.  Cada dia es necessiten unes 1000 donacions”.

Document Actions