Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Campanya de la Mancomunitat Penedès-Garraf per reduir els residus per Nadal

La campanya anima a la ciutadania, en aquestes dates tan assenyalades, a fer una correcta separació i reciclatge dels seus residus

divendres 17 desembre 2021

Sota el lema “Aquest Nadal compra prevenció” la campanya es desenvoluparà a partir del 20 de desembre als perfils de Facebook, Instagram i Twitter del servei d'Educació Ambiental de la Mancomunitat Penedès-Garraf, tot fomentant un consum responsable que eviti la generació de residus i recordant la importància de fer una bona separació i recollida selectiva. 

Les festes nadalenques són en moltes ocasions sinònim d'excessos en l'adquisició de productes d'alimentació, de decoració o regals, per posar alguns exemples. El SEA convida a la ciutadania, a través d'una sèrie de recomanacions i consells, a apostar pel comerç de proximitat, a reduir l'ús de plàstics d’un sol ús i fer una compra conscient i responsable, evitant regals innecessaris tot preguntant-se abans, si realment calen i es necessiten o si es pot minimitzar l´ús de materials apostant per regalar experiències, com ara àpats i escapades, cursos o tallers i entrades per espectacles o museus. Durant aquestes dates es generen molts residus i resulta més important que mai fer una bona separació, com per exemple amb les caixes i embalatges de cartró, que cal dipositar al contenidor blau sense els plàstics o suros blancs que molt cops també contenen en l’interior i que cal dipositar al contenidor groc.

En els missatges es proposen idees per trobar alternatives a les bosses de plàstic, els embolcalls o caixes d'embalatge i evitar així, molts residus innecessaris que podríem estalviar-nos. Una recepta que insisteix en conceptes com reciclar, reduir i reutilitzar, amb el desig d'un nou any 2022 més sostenible. Aquesta campanya dona continuïtat a la que s'ha iniciat en les darreres setmanes al territori, "Adeu plàstics", sobre la prevenció de residus i la reducció de l'ús de plàstics d'un sol ús.

Document Actions