Campanya de reforç de la recollida selectiva de la fracció orgànica a Moja, Sant Pere Molanta i Sant Miquel
divendres 04 febrer 2022
Aquesta setmana ha començat a Olèrdola una campanya per reforçar la recollida selectiva de la fracció orgànica als tres nuclis urbans on ja està implantat el sistema porta a porta: Sant Pere Molanta, Moja i Sant Miquel d’Olèrdola.
La campanya està subvencionada per l’Agència de Residus de Catalunya i la realitza el Servei d’Educació Ambiental de la Mancomunitat Penedès –Garraf. El propòsit és el de recordar el funcionament de la recollida per evitar errors. I és que la Cap del Servei d’Educació Ambiental, Júlia Gómez, en una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola, explicava que s’ha de reforçar la informació i recordar-la perquè “ens anem relaxant”.(àudio)
El 2020 l’índex de recollida selectiva al conjunt del municipi s’aproximava al 53%, una xifra que se situaria dins dels objectius que la UE fixava en matèria de reciclatge però que estan per sota de les dades dels primers anys d’implantació a Olèrdola del sistema porta a porta en els tres pobles.
Aquests dies els veïns de Sant Pere Molanta, Moja i Sant Miquel estan rebent una carta explicativa i al cap d’uns dies una visita porta a porta. Abans però, s’instal·la un punt informatiu a l’exterior de les escoles de Moja i de Sant Pere Molanta. En el cas de l’escola Circell de Moja, el punt informatiu es troba aquest mateix divendres 4 de febrer, en horari d’entrada i sortida del centre. El material que es donarà al punt o a la visita porta a porta serà un fulletó amb els horaris i l’explicació sobre què hi va en cada fracció, així com un magnètic i un paquet de bosses compostables. Júlia Gómez resumia que la campanya és propera i aclaridora.(àudio)
En el cas de no trobar a ningú a casa es deixarà el material (fulletó i magnètic a la bústia) amb una nota per recollir el paquet de bosses a l’OAC de l’Ajuntament d’Olèrdola, els dimecres de 8:00 a 9:00 hores o dijous de 13:00 a 14:00 hores.
La campanya s’aprofita per anar introduint el canvi que es preveu aplicar en els propers mesos, amb l’ampliació del porta a porta arreu del municipi i l’increment de fraccions en aquest sistema de recollida. Una de les novetats que també s’anuncien en la campanya és que s’introduirà un xip en els cubells que identificarà cada habitatge. Amb aquesta incorporació de la tecnologia en la recollida es busca obtenir dades sobre l´ús del servei.(àudio)
Escolta l’entrevista a Júlia Gómez, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí
Júlia Gómez, Cap del Servei d'Educació Ambiental de la Mancomunitat Penedès-Garraf
22:31 del 04 de desembre de 2024