Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Vacunació contra la grip al consultori de Sant Miquel d’Olèrdola, aquest dimecres de 9 a 10 del matí

La campanya de vacunacions va començar el 24 d'octubre i al municpi la major activitat es dóna al consultori de Moja

dimarts 08 novembre 2016

Aquest dimecres 9 de novembre, de 9 a 10 del matí, s’ha programat la campanya de vacunació contra la grip al consultori mèdic de Sant Miquel d’Olèrdola. Per tal de fer una correcta previsió de les dosis necessàries, es demana que les persones interessades truquin al consultori mèdic. El telèfon del de Moja és el 93 817 03 63.

La vacuna antigripal està indicada si sou una persona amb un risc alt de tenir complicacions per la grip, és a dir, si teniu més de 60 anys o una malaltia crònica del cor, dels bronquis, del ronyó, o si sou diabètic, o esteu afectat per una disminució de les defenses per altres causes.


• També us heu de vacunar si, durant la campanya de vacunació de la grip, esteu en el 2n i 3r trimestre de l'embaràs. 

• La vacuna antigripal està indicada en nens amb malalties cròniques pulmonars o metabòliques i en persones internades en residències. 

• Si teniu cura de persones malaltes a casa també cal que us vacuneu. 

• A més, es recomana la vacunació a les persones que estan en contacte amb aquests grups de risc i els poden transmetre la grip, i a les persones que treballen en serveis públics essencials (com ara personal de sanitat, bombers, policia, etc.).

Per facilitar l’administració de les vacunes, al consultori de Moja les cites ambulatòries a partir de tres quarts d’una es reservaran per a posar vacunes.

La grip és una malaltia respiratòria vírica que produeix febre elevada, dolors musculars, tos seca, mal de cap i de coll i malestar general. La febre acostuma a durar entre 4-5 dies. La tos i el cansament poden durar 3 setmanes. El contagi és mitjançant les mans i l'aire.

No hi ha cap medicament que curi la grip ni el refredat, alguns, com ara el paracetamol ajuden a millorar els símptomes. Els antibiòtics no guareixen la grip.

Només cal consultar (metge o metgessa) si no milloreu a partir del 4t-5è dia. Podeu demanar consell al telèfon de Sanitat Respon 061. La utilització racional dels serveis d'urgències evitarà que es col·lapsin i atendre ràpidament casos greus

Document Actions