Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Campanya dels agents municipals per vetllar que les àrees de contenidors s’utilitzen correctament

El propòsit és el de reduir les incidències detectades, sancionant els comportaments incívics
Àrea d'emergència de contenidors al carrer del Camp de Moja
Àrea d'emergència de contenidors al carrer del Camp de Moja

dimarts 30 gener 2018

Des de les darreres setmanes de 2017, i fins acabar el mes de febrer, els agents municipals d’Olèrdola estan realitzant una campanya específica de control per vetllar que les àrees de contenidors són utilitzades correctament. Durant aquestes setmanes, en horaris variats que no es donen a conèixer,  els agents vigilen que els possibles usuaris d’aquestes àrees de contenidors dipositen cada material en el contenidor adequat. Els agents recorden que en les àrees d’emergència i en les de contenidors es manté  el funcionament de la recollida selectiva. La campanya s’inscriu en un canvi del model de patrullatge dels agents municipals, que passa per  potenciar la realització de  campanyes específiques en aspectes que cal millorar al  municipi en l’àmbit de la convivència, el civisme i la seguretat ciutadana. És el cas de l’ús de les àrees d’emergències i de contenidors. I és que, tal i com explicava el cap dels agents municipals, Josep Miquel Escofet, s’hi registren moltes incidències.(àudio)

La imatge de mobles vells escampats en aquestes àrees, contenidors de rebuig amb envasos reaprofitables o bosses de brossa fora dels contenidors, ha estat una estampa que ha sovintejat en ocasions en aquestes àrees de contenidors.(àudio)

Els usos inadequats s’han detectat en àrees d’emergències dels pobles, així com en les zones de contenidors dels polígons i urbanitzacions. Durant la campanya s’ha pogut constatar que veïns d’altres municipis utilitzen de manera inadequada aquestes àrees de contenidors, especialment la que està situada al carrer del Camp de Moja.(àudio)

Els agents municipals recorden que aquests comportaments inadequats de posar la brossa on no toca  és una conducta sancionable, d’acord amb l’ordenança de civisme vigent a l’Ajuntament d’Olèrdola.

Escolta l'entrevista a Josep Miquel Escofet, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions