Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Campanya informativa de l'Ajuntament d'Olèrdola per viure amb precaució les revetlles

Un ban d'alcaldia recorda la prohibició d0encendre coets i petards a les urbanitzacions

dimecres 22 juny 2016

Aquests dies previs a la revetlla de Sant Joan, l’Ajuntament d’Olèrdola està realitzant una campanya informativa al municipi amb el propòsit de difondre consells i recordar normatives per a passar una revetlla segura i sense incidents. Sota el lema “Revetlles amb precaució”, la campanya respon a la prioritat de sensibilitzar a la població, tal i com ha assenyalat la tècnica de medi ambient de l’Ajuntament d’Olèrdola, Cristina Badell. Un dels continguts principals de la campanya ha estat la difusió intensiva al municipi de materials elaborats per Protecció Civil de la Generalitat, incloent la distribució de quatríptics als alumnes de les escoles.(àudio)

En els materials es recorda que als llocs on es facin revetlles cal recollir la roba estesa i els tendals, i tancar portes i finestres. No s’han de guardar petards a les butxaques ni subjectar-los amb les mans a l’hora d’encendre’ls. També es recorda que no es poden llençar coets a menys de 500 metres de zones boscoses i que no s’ha de posar mai cap petard dins de totxanes ni ampolles. Altres consells que recorda la campanya són que no s’ha de tirar cap coet amb la mà, no s’ha de tallar el tro final de les traques i no s’han de llençar mai petards contra ningú.  El material de Protecció Civil també assenyala que no s’han de fer fogueres enlloc sense l’autorització corresponent i no s’hi ha de tirar papers ni teixits.

La campanya també inclou la difusió de dos bans d’alcaldia de prevenció d’incendis. Un d’específic per als nuclis urbans i un altre per a les urbanitzacions. En el cas de els urbanitzacions es recorda que no es poden llençar coets, focs d’artifici ni fer fogueres.(àudio)

Durant la revetlla, els agents municipals realitzaran un dispositiu especial per donar compliment a la normativa. Cristina Badell subratllava que els consells, recomanacions i les prohibicions tenen el propòsit de minimitzar riscos.(àudio)

El material s’ha distribuït en espais públics del municipi i es pot consultar també a través de l'accés a Protecció Civil vinculat des del web municipal.

Consulta els bans municipals clicant aquí(nuclis urbans)aquí(urbanitzacions)

Document Actions