Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Campanya per difondre l’ordenança de civisme i convivència

Als habitatges del municipi s’han distribuït tríptics informatius resumint l’ordenança i es fan accions a les escoles
Els agents municipals informen del contingut de l'ordenança. (foto: arxiu)
Els agents municipals informen del contingut de l'ordenança. (foto: arxiu)

dijous 15 octubre 2015

 

L’Ajuntament d’Olèrdola vol que l’ordenança de civisme i convivència sigui un instrument útil al servei del conjunt del municipi. Per això ha iniciat una campanya de difusió dels seus continguts principals entre la població. Així, acompanyant la darrera edició del butlletí municipal “Olèrdola Informació”, s’ha distribuït a les llars d’Olèrdola un tríptic que resumeix els principis i els punts més destacats inclosos en aquesta ordenança. També s’està fent incidència en les escoles, amb xerrades i distribució de materials entre les famílies.

Marià Villanueva, agent municipal d’Olèrdola,resumia que l’ordenança té l’objectiu de regular el bon ús dels espais públics i de les conductes que han de presidir els comportaments de les persones i els col·lectius. (àudio)

L’ordenança dóna instruments a l’ajuntament per actuar en cas de conflictes per sorolls en interiors d’immobles o bé per un mal ús de les zones de recollida de residus. (àudio)

Un dels aspectes que incorpora l’ordenança és la possibilitat d’aplicar mesures alternatives al pagament de sancions, en el cas dels menors, fent treball a benefici de la comunitat. Marià Villanueva també assenyalava que la població està sent molt receptiva a l’ordenança i els hi expressen que era un instrument necessari al municipi.(àudio)

Els agents municipals subratllen que la voluntat de l’Ajuntament no és “recaptatòria” i que els esforços es centren en fer pedagogia i difondre els continguts de l’ordenança per garantir una bona convivència al municipi.

L’ordenança va ser aprovada incialment pel Ple municipal del passat 27 de març. Es pot consultar a la web olerdola.cat o, si es desitja, es pot trucar al telèfon 93 890 35 02 i sol.licitar a l’Ajuntament una còpia.

Escolta l'entrevista a Marià Villanueva, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

 

 

 

 

Document Actions