Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Campanya per reciclar olis i roba, fomentar la recollida de mobles i l’ús de deixalleries

L’Ajuntament d’Olèrdola ha detectat en els darrers mesos un augment de residus en llocs no autoritzats

dijous 26 maig 2016

L’Ajuntament d’Olèrdola ha detectat en els darrers mesos un augment dels abocaments de residus als voltants dels contenidors de la via pública, àrees d’emergència i al medi natural. Mobles i trastos vells, restes de poda,  de runa o fustes han estat abocats en aquests llocs no autoritzats, provocant alternacions en les tasques diàries encomanades als serveis de neteja viària, recollida d’escombreries o la mateixa brigada de l’Ajuntament d’Olèrdola, a més dels evidents perjudicis mediambientals. Per a fer-hi front, la regidoria de medi natural de l’Ajuntament d’Olèrdola ha realitzat una campanya de reforç per a fomentar la recollida de mobles i trastos vells, l’ús de les deixalleries i la recollida de roba i d’olis. Cristina Badell, tècnica de medi ambient de l’Ajuntament d’Olèrdola, explicava que l’augment  d’abocaments ha estat “notori” i per això s’ha fet una campanya que ha consistit en repartir tríptics informatius a les llars del municipi per “reforçar, recordar i informar dels serveis municipals que disposen els ciutadans per a emmagatzemar els residus correctament, a la vegada que se’n fomenta el seu reciclatge i la seva reutilització.(àudio)

En el tríptic es recorda que al municipi hi ha un servei de recollida de mobles, electrodomèstics i trastos vells. La recollida es fa cada primer i tercer divendres de mes. El servei és gratuït i només cal concertar prèviament  la recollida trucant a l’Ajuntament. (àudio)

El material també assenyala que els veïns d’Olèrdola tenen  a la seva disposició tres deixalleries. La més propera al nucli de Moja està davant del CAAD Penedès i el seu horari és de dilluns a divendres, de 9 a 13 i de 16 a 19 i els dissabtes de 9 a 14 i de 16 a 19. Al polígon de Sant Pere Molanta la deixalleria obre els dilluns de 9 a 13h i els divendres en aquest horari i també de 16 a 19. Els dissabtes es pot utilitzar aquest recurs de 9 a 14h. A Daltmar la deixalleria obre els divendres no festius de 15 a 18h  i els dissabtes de 9 a 14h. L’Ajuntament recorda que acreditant un ús mínim de 24 vegades l’any s’obté una bonificació del 25% de la taxa d’escombreries.(àudio)

L’Ajuntament aprofita la campanya per subratllar que al municipi existeixen  diversos llocs amb contenidors de recollida d’olis i de roba. A Moja a l’àrea d’emergència i al carrer Rafael de Casanovas, davant Cavas Hill. A Sant Pere Molanta aquests contenidors es troben a l’àrea d’emergència i al carrer Sant Roc. A Daltmar es poden dipositar olis i roba  la deixalleria i a la zona esportiva. A Can Trabal els contenidors per a fer aquestes dues recollides estan situats  davant de la zona esportiva i al carrer Moja. Al barri Rectoria, també es disposen de contenidors per a  reciclar olis i roba  al costat dels contenidors de recollida selectiva.

Amb la recollida d’olis domèstics es recorda que s’ajuda a preservar el medi ambient, es recicla per a produir biodièsel i s’assenyala que està prohibit abocar l’oli per l’aigüera perquè malmet les canonades i contamina mar i rius. La roba recollida, d’altra banda, és reutilitzada i una part del benefici es destina a l’ajuda infantil.

Els díptics ja han estat distribuïts a tot el municipi  enter las setmana passada i aquesta.

Escolta l'entrevista a Cristina Badell, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions