Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Can Torres acollirà aquest dissabte la 6a edició de la cursa Vertical Penedès al cim del Papiol

Com a novetat, el Centre Excursionista del Penedès incorpora una caminada pels voltants

dijous 05 abril 2018

Fidels al Papiol i amb la voluntat d’afegir més al·licients a la prova, aquest dissabte a la tarda tindrà lloc la 6a edició de la cursa Vertical Penedès. Organitzada per segon any consecutiu pel Centre Excursionista del Penedès, aquest 2018 la principal novetat és la incorporació d’una caminada pels voltants que se celebrarà de manera simultània a la cronoescalada.

Tant la caminada com la cursa sortiran des de la barriada de Can Torres. El primer participant de la Vertical Penedès sortirà, per ordre alfabètic, a les 17:00. Un quart d’hora abans, a les 16:45h, hauran sortit els inscrits a la caminada per a completar un recorregut circular de 7’5 km.

La Vertical Penedès que acull Olèrdola és una exigent prova, única per les seves característiques a la comarca. Oriol Roca, responsable de la secció de curses de muntanya del Centre Excursionista, feia notar que a l’Alt Penedès només hi havia una altra prova similar, però de caràcter més informal i itinerant. Des del CEP s’ha volgut continuar el plantejament del fundador de la cursa, l’Oriol Martí d’Espai Running, i és manté l’ascensió al cim del Papiol.(àudio)

Aquesta cursa vertical s’organitza en dues sèries pel sistema de cronoescalada cronometrada. Cada participant sortirà amb 30 segons de diferència. La classificació s’establirà amb la suma  dels temps de les dues sèries. Per augmentar el caliu, l’ordre de sortida de la segona sèrie s’establirà de manera que el millor temps sortirà el darrer.

El CEP recorda que el cim del Pàpiol, pròxim a Vilafranca, és una referència per als practicants d’aquesta modalitat d’atletisme de muntanya. Amb la secció de caminades esportives del Centre Excursionista, es va decidir afegir la caminada per així atraure a més gent.(àudio)

Per garantir un bon funcionament organitzatiu, les inscripcions estan limitades a 75 participants en la cronoescalada i a 100 inscrits per la caminada. Oriol Roca exposa que el sistema de cronoescalada i la voluntat de completar la prova abans de fer-se fosc han estat dos dels factors que condicionen el límit fixat de participants.(àudio)

Per a fer possible la prova, el Centre Excursionista ha comptat amb un ampli ventall de col.laboradors, entre els quals hi ha l’Ajuntament d’Olèrdola, veïns de Can Torres i establiments del municipi.

Les inscripcions es poden fer a la web www.cep.cat. El preu d’isncripció és de 6€,( 7€ si es fa el mateix dia de la cursa)

Escolta l’entrevista a Eloi Roca, realitzada pel programa “Canal Esportiu” de Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions