Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Canal 20-Ràdio Olèrdola compleix 20 anys renovant l’aposta per la informació i l’entreteniment

Des de l’inici, l’emissora d’Olèrdola manté la seva funció de cohesió, dinamització i promoció del municipi

dimecres 17 abril 2013

Era dimarts 13 d’abril de 1993 quan emetia per primera vegada Canal 20-Ràdio Olèrdola. Aquest passat dissabte ha fet just 20 anys. Des de l’emissora s’ha volgut recordar aquest aniversari recollint les vivències de Carles Esteve, un dels fundadors de la ràdio i director de l’emissora durant gairebé 18 anys i mig d’aquests 20 anys de trajectòria. De la conversa es desprèn que, tot i els canvis de context, l’emissora ha mantingut des de l’inici la seva funció de cohesió, dinamització i promoció del municipi.

Esteve explicava que l’origen de la ràdio es remunta a l’oferiment que van fer a l’Ajuntament d’Olèrdola un equip de professionals del món de la comunicació. Es volia fer ràdio i l’Ajuntament, amb l’alcalde de llavors, Josep Mir, va apostar per l’impuls de la ràdio com a mitjà de promoció del municipi.(àudio)

Com ha passat amb la resta d’emissores, alguns dels trets que definien Canal 20 en l’època inicial han deixat pas a altres aspectes. Amb tot, l’esperit de servei, amb el seguiment informatiu del municipi com un dels principals signes d’identitat, ha continuat inalterable.(àudio)

Més enllà de la funció assignada de ser un mitjà públic d’informació de proximitat, Canal 20 també ha jugat un paper de dinamitzador social i ha assumit tasques claus en alguns moments. Carles Esteve recordava dos exemples per il.lustrar-ho: la comunicació que es va vehicular des de la ràdio per a emetre missatges de serveis durant l’incendi de l’any 98, o bé la Marató solidària que va comportar recaptar fons per a la reparació de la coberta de l’església de Moja.

Carles Esteve defensa que les emissores municipals segueixen tenint unes atribucions necessàries en el seu àmbit pròxim, perquè la seva funció no la poden assumir altres mitjans de comunicació d’àmbit global.(àudio)

Esteve reclama que els politics “no dimiteixin de les seves funcions” i treballin per garantir el manteniment dels serveis públics. L’exdirector de Canal 20-Ràdio Olèrdola considera que sovint “tècnics decideixen pels polítics, sense tenir de vegades massa en compte les necessitats”.

La ràdio preveu convocar en els propers mesos activitats per a celebrar aquests vint anys d’entreteniment i d’informació. Ben probablement, la primera d’aquestes activitats públiques es viurà dins dels actes de la propera Trobada d’Olèrdola.

Escolta l'entervista a Carles Esteve, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions