Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cap de setmana de Festa Major a Moja

Durant la cercavila de dissabte s’estrenarà el nou Ball de Panderos

divendres 22 juliol 2022

Després de 7 dies d’activitats , la Festa Major de Moja viu a partir d’aquest divendres els seus actes principals. En aquesta Festa Major s’han pogut deixar enrere les restriccions que condicionaven  els actes públics a causa de la COVID. Però això no equival a recuperar la plena normalitat al 100%. I és que les limitacions estan presents en la Festa d’aquest 2022 amb la suspensió dels actes pirotècnics pel manteniment fins dimarts del Pla Alfa 3 per risc extrem d’incendi forestal. Això ha comportat que es suspenguessin actes tan esperats com el Castell de focs, el Correfoc i l’encesa de la forca grossa, aquest divendres a la nit. O la presència de material pirotècnic a la cercavila de dissabte al vespre, així com l’encesa de bateries pirotècniques simultànies programada per diumenge a la nit.  Malgrat aquests condicionants, el programa manté molts atractius per poder viure una Festa Major intensa i atractiva per a tots els públics.

Una de les integrants de la Comissió de Festes, Ingrid Gras, posa de relleu que es nota ganes de poder recuperar la Festa Major al carrer.(àudio)

Pregó, versots i Concert Jove

El primer dels actes d’aquest divendres és el pregó, que pronunciarà a les 8 del vespre el timbaler Pere Soler Bolet, a la capella de Sant Cugat. En acabar hi haurà ressopó a la rambla Pau Casals.

Els Diables no podran encendre forques però tindran una presència rellevant a la Festa. A dos quarts d’11 de la nit d’aquest divendres iniciaran un recorregut amb timbals des del Centre Cívic La Xarxa fins al Local Nou. Des d’allà, arribaran a les 11 a la plaça de l’Església per pronunciar i escenificar els seus versos diabòlics. A la 1 de la matinada hi haurà el Concert Jove amb el grup penedesenc Rey de Copas, a la zona esportiva Els Pins. I tot seguit, música variada amb el dj Llobet. És un acte que organitza el Grup de Joves i comptarà amb servei de barra.

Esmorzar, Timbarada, Cercavila i ball

El primer dels actes de dissabte serà l’esmorzar popular, al Local Nou, de les 9 a les 11. Un dels moments destacats de la programació serà la 20a Timbarada, amb sortida a les 12 del migdia des de la plaça de l’Església i la previsió de reunir prop de 200 timbalers.

A dos quarts de 8 del vespre donarà inici a la plaça de l’Església la cercavila. No hi hauran les colles convidades de foc que s’havien anunciat i comptarà amb la novetat de l’estrena del Ball de Panderos. Ingrid Gras indicava que aquests darrers dies s’està respirant ganes de cercavila amb els grups assajant per tenir-ho tot a punt per dissabte al vespre.(àudio)

Es preveu comptar amb el Drac, sense encesa de pirotècnia, i els timbalers grans i petits dels Diables. També es preveu comptar amb la presència de peces que porten la colla gegantera, per bé que tot apunta que difícilment amb les 6 parelles que gestionen(gegants, gegantons i gegantins) per manca de portadors. A la cercavila no hi faltaran els balls de Bastons, els Capgrossos,  els Cavallets i les Panderetes.

El Ball de Festa Major, per motius aliens a l’organització, el protagonitzarà durant la nit de dissabte (00:30h) la Nova Blanes i no la Cimarron.

Matinades, portes obertes, missa, animació infantil i concert

Diumenge s’han programat matinades i toc de gralla a partir de les 7:30h, amb inici des de la plaça de l’Església. De les 10 a les 12 hi haurà jornada de portes obertes per visitar la Torre. I de les 11 a les 13, portes obertes per visitar a la capella de Sant Cugat l’exposició dels 150 anys del temple parroquial. A les 12 es podrà escoltar el repic de campanes i a la una seguir la missa solemne i ofrena a l’apòstol Sant Jaume, presentada pel Consell Pastoral, els organitzadors de la Festa Major i els balls i entitats participants. En acabar hi haurà el cant dels goigs i tot seguit, ja al Local Nou, se servirà un vermut popular.

Per la tarda de diumenge, a les 7 de la tarda, la rambla Catalunya serà escenari de l’espectacle d’animació infantil “De viatge”, a càrrec de la companyia d’espectacles Alea Teatre. A dos quarts de 9 del vespre, a la rambla Pau Casals, s’ha programat el concert de cloenda amb Albert Martínez i Enric Colomer. En acabar hi haurà rom cremat.(àudio)

Dilluns és Sant Jaume, patró del poble

Dilluns, festivitat de Sant Jaume, és el darrer dia d’actes de la Festa Major. A les 11 i fins la una es programa una nova jornada de portes obertes a la capella de Sant Cugat. A les 8 del vespre s’oficiarà  a l’església la missa solemne , amb la  presentació de les ofrenes i memòria dels difunts del darrer any. En acabar, i ja posant punt i final a la Festa Major, hi haurà el Cant dels Goigs.

 

Arxius Adjunts

Document Actions