Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cap de setmana de Romeria del Rocio a Olèrdola

Dissabte actuen Antonio Pacheco i Aroma Flamenco, mentre que diumenge ho faran “El Chele” i Javi del Olmo
Fragment del cartell que anuncia la Romeria 2016
Fragment del cartell que anuncia la Romeria 2016

dimecres 15 juny 2016

Aquest cap de setmana, Olèrdola està de Romeria del Rocio. Com és habitual, l’activitat inclou actuacions musicals, missa i paella a la Muntanyeta per complementar pròpiament “la Romeria”, que suposa acompanyar la imatge de la verge del Rocio des de Daltmar fins a la finca municipal. La sortida de la imatge de la verge s’ha previst a partir de dos quarts de 6 de la tarda. Per arribar a la Muntanyeta, se seguirà el camí de Can Castellví. A meitat del trajecte, s’oferirà berenar amb vi a càrrec de l’organització, el Centre Cultural Virgen del Rodio d’Olèrdola. A la Muntanyeta s’oferirà una missa rociera, amb el cor Aire de las Marismas i el capellà Valentí. Després hi haurà la inauguració de la festa a càrrec de l’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez. A partir de les 10 de la nit s’ha fixat el concert d’Antonio Pacheco i Aroma Flamenco.

Aquest any, la novetat és la programació d’actuacions el diumenge al migdia, amb “El Chele” i Javi del Olmo”. També es podrà seguir el quadre de ball “Las Apañás”, d’Olèrdola. Vicente Valderas, membre de l’organització del Rocio, destaca aquesta novetat d’incloure actuacions diumenge al migdia i també recorda que aquest any no es comptarà amb la germandat d’antics legionaris.(àudio)

Després de les actuacions musicals hi haurà paella, al preu de 4 euros. Vicente Valderas ha valorat que cada vegada els hi costa més “per temes polítics” organitzar la Romeria,així com rebre i justificar la subvenció.(àudio)

Valderas ha agraït el suport del govern municipal per a fer possible la romeria i ha manifestat que la “tensió generada” havia fet que no participessin enguany a la Romeria fòrums d’autocaravanes. Valderas ho atribuïa a “algun partit” que hi ha a l’Ajuntament.(àudio)

Recordem que el grup municipal d’ERC ha preguntat en el ple municipal sobre aspectes vinculats amb l’organització de la Romeria, relatius al cobrament d’imports per instal.lar autocaravanes o bé a la documentació aportada per a justificar la subvenció municipal rebuda. ERC també va rebutjar públicament la presència de la “ Hermandad de Antiguos Legionarios” a la Romeria de l’any passat.

El Centre Cultural Virgen del Rocio d’Olèrdola subratlla que fan una festa oberta a tothom , allunyada “de radicalitats”. Per enguany esperen que el temps respecti l’activitat i no la condicioni, com va passar amb els concerts dels dos darrers anys.

Escolta l'entrevista a Vicente Valderas, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions