Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Carles Comajuncosas, veí de Moja, ha format part de l’equip que ha elaborat el documental “Unzué. L’últim equip del Juancar”

El documental mostra la lluita d’Unzué contra l'esclerosi lateral amiotròfica (ELA)
Carles Comajuncosas
Carles Comajuncosas

dilluns 12 juny 2023

 

Carles Comajuncosas, veí de Moja, ha format part de l’equip que ha elaborat el documental “Unzué. L’últim equip del  Juancar”. Comajuncosas és un expert operador de càmera i muntador de TV3 que ha participat en documentals produïts durant els darrers anys pel Departament d’Esports de la cadena. El darrer ha estat aquest ambiciós treball professional que ressegueix la vida quotidiana de Juan Carlos Unzué, exposant les dificultats que viuen les persones que com ell pateixen esclerosi lateral amiotròfica (ELA). En l’hora i mitja de durada que té el documental es condensen els dos anys de seguiment de la vida d’Unzué que ha realitzat un equip format per Xavi Torres, Santi Padró, Jesús Muñoz, Marta Colàs i el propi Carles Comajuncosas. Per realitzar el documental han comptat amb la plena predisposició i complicitat de la família de Juan Carlos Unzué. Carles Comajuncosas, en una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola, subratlla que Unzué els hi va obrir les portes de “bat a bat”.(àudio)

Comajuncosas destaca que el documental mostra la vida d’Unzué, sense edulcorar les dificultats que pateix però sense afegir-hi dramatisme. Un dels aspectes que defineix el treball és la positiva manera que té Unzué d’afrontar la malaltia i les seves ganes de viure.(àudio)

Carles Comajuncosas  assenyala que haver participat en un projecte com aquest “et fa reflexionar i valorar la vida d’una altra manera”. També considera que gràcies a Unzué l’ELA s’ha fet més visible.(àudio)

El documental es va presentar en el Festival  de Màlaga i en el BCN Film Fest. És el primer treball documental realitzat per TV3 que s’ha distribuït a les sales de cinema. Tots els diners que es recapten la CCMA els dona a la Fundació Miquel Valls, per a la investigació contra  l'ELA. 

Comajuncosas anuncia que preveu participar en l’elaboració d’un documental que Tv3 està planificant sobre Aitana Bonmatí.

Escolta l’entrevista a Carles Comajuncosas, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions