Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Carme Forcadell adreça un missatge a Olèrdola per l’acte de commemoració del 8 de Març

Forcadell fa una crida a enfortir "el compromís amb el feminisme i la igualtat" i creu que amb actes de commemoració com el d’Olèrdola es reivindica el valor de les dones

dimarts 10 març 2020

 

Amb l’acompanyament de les seves dues filles i d’una de les nétes, la de Fina Lorenzo va ser la intervenció que va protagonitzar aquest 2020 l’acte que dissabte commemorava a Olèrdola el Dia Internacional de les Dones. Però també es van poder escoltar més veus.  Prèvia a la intervenció de Fina Lorenzo, va prendre la paraula la ponent de l’any passat, Mercè Garcia, per glosar la figura de Lorenzo. I abans, compartien  paraules de presentació de l’acte els quatre grups municipals amb presència al consistori, amb les intervencions de Joan López, en nom del PSC-Units; Mari Carme Villanueva, regidora de Junts per Olèrdola; Fina Mascaró, d’ERC; i Mireia Mancera, d’Alternativa per Olèrdola. L’apartat d’ERC el va destinar Mascaró a donar lectura a una carta que Carme Forcadell adreçava especialment a Olèrdola per l’acte de commemoració del 8 de Març.

L’expresidenta del Parlament, empresonada a Mas d’Enric, valora en la carta que actes com els que es fan a Olèrdola, donant protagonisme a una de les dones del municipi, “serveixen d’exemple perquè altres pobles i ciutats també reivindiquin el valor de les seves dones”. Forcadell també alerta que en un moment “en què l’extrema dreta ha iniciat un nou assalt a les institucions” cal que “el nostre compromís amb el feminisme i la igualtat sigui més fort que mai”. Per Forcadell, “les primeres que n’hem de ser conscients som nosaltres les dones” i feia una crida a “estar disposades a fer un pas endavant sempre”.

Fina Mascaró explicava que ERC d’Olèrdola manté una relació especial amb Carme Forcadell. La regidora portaveu d’ERC va visitar recentment a la presó a Forcadell i aquesta, en enviar-li una carta personal d’agraïment, també li va adjuntar la carta adreçada a la ciutadania d’Olèrdola per a que fos difosa en l’acte del 8 de Març. Per Mascaró, la carta “té un valor immens”.(àudio)

Mascaró feia notar que un dels continguts  de la carta és la crida que fa Forcadell perquè les dones acceptin responsabilitats.(àudio)

La carta de Carme Forcadell serà reproduïda en la columna d’ERC dins l’apartat d’opinió que es reserva als grups municipals en el proper butlletí “Olèrdola Informació”, tal i com avança Fina Mascaró.(àudio)

Forcadell encapçala la carta amb un “amigues i amics d’Olèrdola” i la tanca donant les gràcies “per lluitar per la igualtat, pel feminisme i per la democràcia”.

A causa de problemes tècnics amb el servidor d'arxius sonors, el servei de ràdio a la carta està temporalment inactiu. Disculpeu les molèsties

Document Actions