Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Carme Ortoll forma part del grup d’experts que assessorarà al Govern en l’impuls de millores educatives

Ortoll va ser directora de l’escola Circell i manté un estret vincle de compromís amb Olèrdola
Carme Ortoll
Carme Ortoll

dimecres 03 gener 2024

 

El Departament d’Educació proposarà al Govern de la Generalitat l’aprovació d’un grup de 18 noms que formaran el grup impulsor de mesures de millores educatives a curt i mitjà termini. Una de les 18 persones integrants d’aquest grup d’experts és Carme Ortoll, mestra jubilada i reconeguda pedagoga que va ser directora de l’escola Circell.

Format per representants de la comunitat educativa i de l’àmbit acadèmic, el grup d’experts s’ha dissenyat buscant reflectir la diversitat tant a nivell d’etapes educatives com a nivell territorial, de complexitat de centres, de titularitat i a nivell disciplinar, tenint en compte sectors com la formació professional o l’expertesa en la immersió lingüística.

Àmplia expertesa

Ortoll ha estat secretària, cap d’estudis i directora d’escola pública i compta, a més, amb una àmplia expertesa en l’àmbit de l’escola inclusiva, el sistema educatiu inclusiu i l’escola rural. A Olèrdola és molt coneguda per haver estat mestra i directora de l’escola Circell de Moja, centre al qual va incorporar-se en el curs 1987-88.

 Ha exercit diferents càrrecs a la Generalitat de Catalunya, entre els quals secretària de l’Observatori de la Infància i l’Adolescència de Catalunya, cap del Servei de Formació i Innovació de l’Educació Infantil i Primària i directora general d'Infantil i Primària del Departament d’Ensenyament, des del 2014 al 2017. Sota el seu impuls es va aprovar el decret d’escola inclusiva.

Alhora, ha estat vocal i presidenta de la junta del Grup de Mestres de l’Alt Penedès i coordinadora de l’Escola d’Estiu del Penedès. També ha format part de la junta dels Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya i del consell de redacció de la revista Perspectiva Escolar de l’Associació de Mestres Rosa Sensat. Actualment és la directora de la Fundació Artur Martorell.

A banda de tots aquests càrrecs, ha estat autora de llibres de text de coneixement del medi natural, social i cultural i ha col·laborat en diverses publicacions d’innovació i formació del professorat. Ha estat formadora de mestres per la Universitat de Barcelona, per la Universitat Autònoma de Barcelona i per la Universitat Rovira i Virgili.

Compromís amb Olèrdola

El vincle i compromís de Carme Ortoll amb Olèrdola va més enllà de la seva estreta vinculació amb l’escola Circell. Són  nombroses les mostres de projectes que poden exemplificar aquesta relació de col·laboració desinteressada. Entre les iniciatives recents que han comptat amb la seva implicació cal destacar que ella ser l’encarregada de pronunciar la conferència de commemoració a Olèrdola del 8 de Març, l’any 2021. L’any següent estrenava el documental “8 dones d’Olèrdola”, realitzat conjuntament amb Andreu Ortoll Rius. La pintura és una de les seves grans passions i una obra seva ha estat la imatge de la felicitació de Nadal que ha elaborat l’Ajuntament d’Olèrdola per aquestes festes. Continua participant i col·laborant estretament amb l’impuls de projectes educatius d’àmbit municipal a Olèrdola  i aquest mes de gener s’estrenarà com a col·laboradora de l’emissora municipal de ràdio, Canal 20-Ràdio Olèrdola, en un espai dedicat a l’educació dins del “Penedès en Xarxa”, el magazín matinal que coprodueixen i emeten  conjuntament les emissores municipals de ràdio d’Olèrdola, Sant Sadurní, Vilafranca i Sant Jaume dels Domenys.

 

Document Actions