Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cercavila de la FM Moja més fluïda que en altres ocasions i presidida per un gran ambient

Els gegants de Masllorenç i la colla dels petits Espurnes de la Ràpita van ser les agrupacions convidades

dimarts 31 juliol 2018

La Festa Major de Moja ja ha quedat enrere. A l’hora de fer balanç, un dels moments que més sensacions deixa és la cercavila de dissabte al vespre. Des de la Comissió de Festes destacaven que aquest any havia funcionat amb més fluïdesa i va ser presidida, en tot el seu recorregut, per un gran ambient.

Entre el seguici, molts veïns i visitants van estar pendents de diferents novetats. Els capgrossos estrenaven quatre peces i les colles convidades enguany van ser els gegants de Masllorenç i els petits Espurnes de la Ràpita. Tal i com van comunicar des de feia setmanes, el ball de bastons “El Toc d’Olèrdola” no va poder assistir a la Cercavila perquè van ser seleccionades per a participar  en la Mostra  de Cultura Catalana que es feia a Perpinyà.CercavilaBAlan.JPG

Els gegants de Masllorenç van desplaçar-se fins a Moja amb la seva parella, en Josep Moragues i Mariana de Copons; i amb el gegantó Sumoll. El gegant encarna la figura d’un general que va lluitar a la Guerra de Successió al bàndol austriacista contra els Borbons. Va ser executat i el seu cap va ser exhibit en una gàbia de ferro al Portal de Mar de Barcelona. Per això el gegant porta una gàbia amb una calavera. La  geganta representa Mariana de Copons, coneguda com la Mata-Hari catalana. Era una aristòcrata de Barcelona que durant el setge a la ciutat es va estar a Alella on va fer creure als cercles de poder de l'Exèrcit borbònic que estava de la seva part. Seduïa els oficials i passava la informació obtinguda en els austriacistes. El gegantó recorda la implantació de la varietat sumoll a Masllorenç. Un dels integrants de la colla, Rafael Miquel, en dona els detalls.(àudio)

Gemma Roca, una altra de les components dels Geganters de Masllorenç, posa l’accent en el bon ambient registrat durant la cercavila d’aquest dissabte a Moja. (àudio)

La cercavila va inciar-se amb una fulgurant ballada conjunta des de la plaça de l’Església. Durant tot el recorregut, des de la Comissió de Festes es va vetllar perquè el ritme fos àgil.(àudio)

Escolta l'entrevista a Gemma Roca i Rafael Miquel, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions