Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cinc colles convidades participaran diumenge en la XII Trobada de Gegants a Sant Pere Molanta

Les colles convidades provenen de Camprodon, Esplugues, Barcelona, Manresa i Monistrol de Montserrat
Detall del cartell de la Trobada
Detall del cartell de la Trobada

dimarts 16 octubre 2012


Organitzada per la Colla de Geganters de Sant Pere Molanta, aquest diumenge al migdia té lloc la 12a Trobada de gegants. Entre les 10 del matí i les 12 del migdia es preveu que les peces convidades es plantin al carrer Wilson, davant del bar de la Societat. A dos quarts d’una donarà inici la cercavila amb la presència de cinc colles convidades: els gegants de Camprodon, els d’ Esplugues del Llobregat, els Gegants de Sant Jaume de Barcelona, els del barri del Poble Nou de Manresa i els de Viserda de Monistrol, que acompanyaran a la parella d’amfitrions, Pere Moranta i Griselda.

Tal i com ens recorda el cap de colla dels geganters de Sant Pere Moalnta, Santi Muniente,  a la trobada es conviden a colles que aquest darrer any han organitzat  trobades on han estat convidats els gegants de Sant Pere Molanta. Els geganters altres anys havien portat alguna colla més a la trobada, però ara miren de dossificar les sortides. (àudio)

El que queda evident en cada trobada de gegants és el gran ambient i la germanor que es respira entre les colles, com també ha quedat palès a Sant Pere Molanta en les onze trobades que s’han fet. Un dels moments que propicia aquest ambient de germanor és el dinar que se serveix a l’interior de La Sala amb la presència de les colles convidades i que inclou el lliurament d’un record per a cada agrupació participant. (àudio)

Organitzar una trobada que, com aquesta, permet cada any poder veure paralles de gegants diferents no és una tasca fàcil. Al Penedès la de Sant Pere Molanta es troba entre les colles que ha assumit un repte organitzatiu d’aquesta envergadura. Per Santi Muniente, fer una trobada de gegants és bo pel municipi i pel poble.  El magnetisme que tenen els gegants entre els més petits és un dels aspectes que també ens destaca el cap de colla dels geganters. (àudio)

Així, per veure ballar fins a sis colles de gegants, no cal anar massa lluny. Sense moure's de casa, a Sant Pere Molanta, a partir de dos quarts d’una del migdia d'aquest diumenge.

 

 

 

Document Actions