Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cinc equipaments patrimonials del Penedès uneixen esforços i ofereixen un tiquet combinat per visitar-los

El pac conjunt té un preu de 15 € i inclou la seu d’Olèrdola del MAC, el Vinseum, i els Centre d’interpretació DO-Vinífera d’Avinyonet, del Cava de Sant Sadurní i de la Malvasia de Sitges
L'alcalde, Lucas Ramírez, durant la presentació de Viquet
L'alcalde, Lucas Ramírez, durant la presentació de Viquet

dimarts 14 juliol 2020

 

Per només 15 euros es pot adquirir el pac conjunt que et permet visitar cinc equipaments patrimonials del vi al Penedès. Aquesta proposta de descoberta de la riquesa cultural i patrimonial de la vinya, el vi i el cava al Penedès porta per nom “Viquet. Els orígens del vi i el cava” i inclou el Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges, el Centre d’Interpretació del Cava La Fassina de Sant Sadurní, el Centre d’Interpretació DO-Vinífera d’Avinyonet, la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia de Catalunya, i el VINSEUM.

Durant l’acte de presentació, el director de VINSEUM, Xavi Fornos, assenyalava que aquest nou producte està adreçat al turisme interior, oferint un viatge únic per 3.000 anys de tradició vitivinícola. Fornos posava l’accent en el treball en xarxa “inèdit” que havia originat la iniciativa i  en què les cinc propostes integrades a Viquet eren complementàries .(àudio)

L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, posava de relleu la importància del treball compartit. En el cas del municipi, iniciatives com el Viquet permeten reforçar el paper del Conjunt Monumental  d’Olèrdola i contribuir a donar valor a la cultura del vi present al territori. Per això, l’alcalde entenia cal animar a visitar aquests equipaments que tenim al costat de casa.(àudio)

Núria Molist, responsable de la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia, assenyalava l’important llegat vitivinícola que es pot trobar al Conjunt Monumental, dins i fora muralles, incloent una desena de Cellers d’època medieval.(àudio)

El regidor de Turisme de Sant Sadurní, Ton Amat, subratllava que ens trobem davant d’un exemple del treball conjunt que és necessari fer al Penedès.(àudio)

El funcionament del Viquet és senzill. En el moment de la compra, l’usuari rep un desplegable que inclou informació dels cinc establiments, així com un mapa amb la seva localització. A partir de la primera visita , l’usuari disposa d’un any per visitar tots els establiments. A mesura que visiti els diferents espais el seu passaport s’anirà segellant fins a completar la ruta. L’ordre de visita és indiferent. Si es completa la proposta en el termini establert, cada visitant obtindrà un obsequi ben especial: una ampolla de vi, cava o malvasia, i entrades i descomptes a activitats programades pels espais organitzadors.

El Viquet es pot comprar a la taquilla dels establiments participants i també online, accedint al web entrades.vinseum.cat

 A causa de problemes tècnics amb el servidor d'arxius sonors, el servei de ràdio a la carta està temporalment inactiu. Disculpeu les molèsties

Document Actions